Розділ Суспільство

Сесія міськради: забезпечення мобілізації, облаштування укриття ЗДО №6 «Білочка», вуличне освітлення в селах, придбання сміттєвоза

Автор 26 січня 2024, 14:33

25 січня відбулось чергове засідання сесії Шепетівської міської ради, яке провів міський голова Віталій Бузиль. Депутати розглянули 50 питань порядку денного. Про це повідомила пресслужба органу самоврядування.

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень про надання дозволів на виготовлення технічної документації та розроблення проектів землеустрою, а також про їх затвердження, про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, про припинення права користування, надання згоди на зміну цільового призначення земельних ділянок та укладення договорів оренди землі на новий строк.

Програму соціальної підтримки осіб, які захищали та захищають незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, членів їх сімей, сімей загиблих Захисників і Захисниць України та деяких інших категорій осіб на 2024 рік, доповнено Порядком, який регулює забезпечення організованого безплатного перевезення членів сімей загиблих Захисників та Захисниць до місць проведення церемоній прощання і місця поховання, а також укладення договору з перевізником для його фінансування.

Відповідно до змін, внесених до програми забезпечення заходів мобілізаційної підготовки Шепетівської міської територіальної громади на 2021-2025 роки, збільшено фінансування на придбання конвертів та поштових марок для виконання мобілізаційного завдання.

Внесено зміни до міської Програми захисту населення і територій від надзвичайних ситуацій, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території громади на 2021-2025 роки для фінансування невідкладних робіт з ліквідації наслідків збройної агресії російської федерації, пов’язаних із пошкодженням будівель та споруд.

Рішенням сесії припинено діяльність аукціонних комісій, які були утворені для продажу приміщень за адресами: вул. Героїв Небесної Сотні, 33А/1 та Старокостянтинівське шосе, 28. Відповідно до рішення сесії, будівлю колишньої котельні за адресою Старокостянтинівське шосе, 28 списано з балансу Шепетівського підприємства теплових мереж у зв’язку з її приватизацією шляхом продажу на електронному аукціоні.

На вимогу законодавства та з метою реалізації державної політики щодо забезпечення тимчасовим житлом внутрішньо переміщених осіб, затверджено Порядок формування фонду житла, призначеного для тимчасового проживання ВПО, обліку та надання такого житла для тимчасового проживання. Цим рішенням затверджено Положення про профільну житлову комісію та затверджено її склад.

Відповідно до змін, внесених до Програми благоустрою громади на 2023-2025 роки, передбачено будівництво зовнішніх мереж вуличного освітлення сіл Плесна, Пліщин, Жилинці, на визначених вулицях, що включає ПКД, експертизу, технічний нагляд та будівельно-монтажні роботи. Також передбачається придбання сміттєвоза з функцією миття контейнерів, у зв’язку з чим внесено доповнення в додаток до Програми розвитку комунального підприємства Шепетівське ремонтно-експлуатаційне підприємство Шепетівської міської ради на 2022-2025 роки.

Учасники засідання підтримали внесення змін в додаток до Програми розвитку Шепетівського підприємства теплових мереж на 2022-2025 роки, що зумовлено встановленням двох когенераційних установок на котельнях міста та заміною ділянки трубопроводу по вул.Просвіти у 2024 році.

Своїм рішенням міська рада відмовилась від переважного права купівлі частки житлового приміщення секції, що перебуває у спільній частковій власності, в гуртожитку, що знаходиться за адресою: вул. Залізнична, 53А.

Задля забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком, відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП «Житлосервіс» десяти багатоквартирних житлових будинків.

Депутати затвердили звіт про виконання бюджету громади на 2023 рік.

Розглянувши звернення Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області, затверджено Комплексну програму мобілізації зусиль Шепетівської міської ради, її виконавчих органів і Управління Державної міграційної служби України в Хмельницькій області із забезпечення реалізації державної міграційної політики на 2024-2028 роки. \

Внесено зміни до комплексної Програми спільних дій Шепетівського районного управління поліції Головного управління Національної поліції в Хмельницькій області та Шепетівської міської територіальної громади щодо профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на 2021-2025 роки.

Малозабезпеченим мешканцям громади надано одноразову грошову допомогу на лікування.

Внесено зміни до бюджету Шепетівської міської територіальної громади на 2024 рік. У зв’язку зі змінами в бюджетному кодексі України та зменшенням державного фінансування індивідуального навчання дітей вдома, буде збільшено фінансування оплати праці педагогів з бюджету громади. Серед іншого, кошти спрямовуються на облаштування найпростішого укриття в ЗДО №6 «Білочка», виконання Програми заходів національного спротиву Шепетівської громади на 2024 рік та придбання спеціалізованого автобуса для потреб 5 ДПРЗ ГУ ДНС України у Хмельницькій області.

В рамках програми міжнародної технічної допомоги «Проєкт енергетичної безпеки», передбаченого серед іншого Угодою між Урядом України та Урядом Сполучених Штатів Америки, в комунальну власність територіальної громади, безоплатно, прийнято когенераційну установку.

Рішенням сесії надано згоду на безоплатну передачу двох єврокубів для води на баланс Шепетівської багатопрофільної лікарні, генератора – на баланс Шепетівського підприємства водопровідно-каналізаційного господарства, а також засобів зв’язку – Шепетівському будинку культури.

Останнє редагування 26 січня 2024, 14:42
0
репостів
0
репостів