Розділ Суспільство

Сесія міськради: бюджет громади на 2024 рік, оренда приміщень без аукціону, ремонт водогону

Автор 22 грудня 2023, 12:50

22 грудня міський голова Віталій Бузиль провів останнє у 2023 році засідання сесії Шепетівської міської ради. У ході засідання депутати розглянули 60 питань порядку денного. Про це повдіомили на сторінці органу самоврядування.

У блоці земельних питань розглянули проекти рішень про надання дозволів на виготовлення технічної документації та розроблення проектів землеустрою, а також про їх затвердження, про проведення експертної грошової оцінки земельної ділянки, про припинення права користування, надання згоди на передачу в суборенду, укладення договорів оренди землі на новий строк та продаж земельних ділянок.

Затверджено план роботи міської ради на 1 півріччя 2024 року.

На 2024 рік затвердили Програму соціально-економічного розвитку Шепетівської міської територіальної громади, у якій передбачено реалізацію інвестиційних проектів, виконання цільових програм і відображено основні прогнозні показники економічного і соціального розвитку громади. Для забезпечення інформування мешканців громади про прийняті рішення та актуальні питання, відповідно до вимог законодавства, було затверджено Програму висвітлення діяльності Шепетівської міської ради та її виконавчих органів у засобах масової інформації у 2024 році.

Депутати затвердили Програму сприяння розвитку малого і середнього підприємництва Шепетівської МТГ на 2024-2026 рр та взяли до відома інформацію про її виконання за 2021-2023 роки.

Збільшено фінансування за Програмою соціального та правового захисту дітей «Діти Шепетівки» на 2021-2025 роки у зв’язку із розширенням переліку категорій дітей, з яким проводиться робота службою у справах дітей Шепетівської міської ради.

Для поповнення матеріального резерву для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій збільшується фінансування за Програмою захисту населення та територій від надзвичайних ситуації техногенного та природного характеру, забезпечення пожежної та техногенної безпеки на території Шепетівської МТГ на 2021-2025 роки.

До переліку об’єктів, щодо яких прийнято рішення про передачу в оренду без проведення аукціону включено частини нежитлових приміщень за адресою Героїв Небесної Сотні, 47, затверджено умови й додаткові умови оренди.

Доповнення до Програми Питна вода на 2023-2025 роки передбачають виготовлення проектно-кошторисної документації на поточний ремонт аварійної ділянки водогону по вулиці Пісочній від будівлі ВНС-2 по вул. Пісочна, 127 до перетину вулиць Пісочна та Соборності та капітальний ремонт аварійної ділянки водогону по вулиці Героїв Небесної Сотні від будинку №54 до № 84, а також проведення робіт по даних об’єктах у 2024 році.

Розглянувши звернення комунальних підприємств та установ громади, внесено зміни до відомостей в єдиному державному реєстрі юридичних осіб та затверджено статути у новій редакції у зв’язку із придбанням для підприємств, установ та закладів основних засобів та перейменуванням вулиць у громаді.

Для забезпечення повноцінної реалізації прав співвласників на самостійне управління житловим будинком відповідно до розпорядження міського голови та рішення зборів співвласників, міська рада прийняла рішення про списання з балансу КП «Житлосервіс» десяти багатоквартирних житлових будинків.

З балансу Шепетівської багатопрофільної лікарні на баланс Шепетівського підприємства теплових мереж передається генератор, який не повною мірою відповідає потребам лікарні. Також медичній установі надано дозвіл на списання застарілого майна.

У зв’язку із завершенням бюджетного року внесено зміни до бюджету громади на 2023 рік.

Затверджено бюджет Шепетівської міської територіальної громади на 2024 рік. Дохідну частину бюджету скориговано враховуючи зміни у бюджетному кодексі України, за якими з міського бюджету вилучається військовий ПДФО. Проте бюджет збалансований і основні показники діяльності громади враховані.

0
репостів
0
репостів