Розділ Суспільство

На Шепетівщині збільшилась популяція червоної лисиці: який розроблено план заходів?

Автор 17 листопада 2023, 16:02

Під керівництвом першого заступника Шепетівської РВА Богдана Маршука відбулося засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Шепетівській РДА щодо проведення відстрілу червоної лисиці для оцінки проведення пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу.

Про чисельність червоної лисиці в мисливських угіддях району розповів голова Шепетівської районної організації УТМР – Юрій Пікус. За його словами спостерігається збільшення популяції червоної лисиці, і згідно нормативів нинішні показники перевищують норму .

Заслухали інформацію заступника начальника Шепетівського районного управління Головного управління Держпрожспоживслужби в Хмельницькій області Віталія Стародубова про епізоотичну ситуацію по сказу в Шепетівському районі. Він наголосив, що у зв’язку із збільшенням популяції червоної лисиці є небезпека виникнення та розповсюдження захворювання сказу. Для запобігання виникненню та розповсюдженню такої небезпечної хвороби, було розроблено план заходів, що спрямований на імунізацію диких тварин, зокрема лисиці червоної. Зокрема, в районі у місцях де масово живуть дикі звірі було розкладено дози вакцини для них.

DSCN9583 1024x768

Приймаючи до відома інформацію, члени комісії прийняли ряд важливих рішень щодо покращення ситуації в районі та забезпечення організації заходів із добування лисиці червоної з 20.11.2023 по 31.12.2023. виключно на території польових та водно-болотних мисливських угіддях (за виключенням лісового фонду) Шепетівського району, на яких проводилась вакцинація.

Шепетівська РВА

0
репостів
0
репостів