Розділ Суспільство

У Шепетівці перевіряли готовність до нового опалювального сезону

Автор 20 вересня 2023, 22:04

В рамках робочої поїздки на Шепетівщину 19 вересня перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін обговорив із представниками місцевої влади готовність до нового опалювального сезону 2023/2024 та оглянув котельню Шепетівського підприємства теплових мереж, у якому мають встановити сучасні когенераційні установки.

“Цьогоріч надважливим питанням сьогодення є підготовка до зимового опалювального періоду, адже ми пам’ятаємо минулорічні важкі умови, які нам створив підлий ворог і маємо зробити все необхідне, аби бути максимально енергонезалежними та готовими до будь-яких обставин,” – зазначив Сергій Тюрін.

Зауважимо, що Шепетівська міська територіальна громада підписала Меморандум з USAID — Проєкт енергетичної безпеки, та працює над тим, щоб стати отримувачем двох когенераційних установок від USAID для сталого проходження опалювального періоду. Встановлення такого обладнання дасть можливість сталого енергозабезпечення в умовах можливого переривання електропостачання з об’єднаної енергосистеми України.

Такі установки мають набір технічних рішень, що дозволяє у випадку надзвичайної ситуації використовувати резервні види палива та місцеві енергетичні ресурси. При цьому, собівартість виробленої електроенергії є нижчою від виробленої дизель-генератором, а термін експлуатації є значно довшим.

Також під час робочої поїздки Сергій Тюрін перевірив готовність шепетівчан до надзвичайних ситуацій. Відтак, оглянули Пункт Незламності у м. Шепетівка та укриття в окремих навчальних закладах.

Хмельницька ОВА

0
репостів
0
репостів