Розділ Суспільство

“Що хочу, те й слухаю”: таксист у Шепетівці відмовив вдові воїна вимкнути російську пісню

Автор 05 липня 2023, 22:19
“Що хочу, те й слухаю”: таксист у Шепетівці відмовив вдові воїна вимкнути російську пісню Фото зі сторінки Тетяни Мулько в мережі Facebook

Днями мешканка Шепетівки поширила у соцмережі допис, в якому скаржилась на водія місцевого таксі. Зі слів жінки, він під час надання послуг з перевезення пасажирки слухав російські пісні та не реагував на її зауваження щодо контенту мовою окупанта.

У мовний скандал потрапила Тетяна Мулько — вдова Віталія Мулько, директора Грицівського інклюзивно-ресурсного центру, який загинув на війні в листопаді минулого року. Вона розповіла про прикрий випадок, що трапився із нею днями.

3 липня під час нічної поїздки у таксі їй довелось слухати пісню російською мовою.

“Через пару хвилин вмикається наступна пісня і мої вуха не витримують, адже звучить мова окупанта і нецензурщина. Прошу вимкнути. У відповідь чую заперечення, що це українська група. На моє чергове прохання вимкнути мову окупанта чую наступне: “це моя машина, моя власність, що хочу, те і слухаю”, – розповіла у дописі шепетівчанка.

Жінка додає, що намагалась пояснити водію, що вона, як клієнт, має право вимагати вимкнути музику у салоні, але чоловік заперечував і казав, що “в нашій країні свобода і він робить, що хоче”.

Тетяна Мулько у коментарі для ХМ-ІНСАЙД розповіла, що послугами цієї служби таксі у Шепетівці користується часто. А про цей випадок вирішила написати, бо подібна ситуація у неї вже була з тим самим водієм близько 2 місяців тому.

До правоохоронців поки не зверталася, адже того дня поспішала на потяг і поїхала в інше місто, де перебуває й зараз. Каже, що хотіла б, аби водій вибачився.

“Можна елементарно вибачитись. Водій був неправим. В мене немає ненависті до людей, які розмовляють російською. Я просто стала заручницею ситуації: вийти з машини не могла, а вимкнути музику водій не хотів. Тож надаючи ситуації розголосу у соцмережі, сподівалась на вибачення”, – розповіла Тетяна.

У відповідь на розголос інциденту дружина полеглого захисника, з її слів, почала отримувати погрози. Припускає, що образливі коментарі писала нібито родичка таксиста.

dopys z pogrozamy

Таке відношення до ситуації та вдови українського воїна викликало обурення в соцмережах.

На це відреагувала й Шепетівська міська рада. На офіційній сторінці опублікували звернення заступника міського голови Віталія Янушевського до автомобільних перевізників і служб таксі. Посадовець, зокрема, нагадав, що з 7 жовтня 2022 року в Україні заборонено “акустичне насильство” у громадському транспорті й таксі. Також він “наполегливо рекомендував” перевізникам і службам таксі провести бесіди із водіями щодо безумовного дотримання законів.

zvernennya shep.m

Нагадаємо, Кабінет Міністрів ухвалив зміни до правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту. Так уряд фактично закріпив заборону для водіїв громадського транспорту на ввімкнення музики чи фільмів у салонах автобусів.

Тепер водії автобусів мають право не допускати до салону пасажирів, які створюють шум за допомогою технічних пристроїв — наприклад, гучно слухають музику або дивляться відео.

Водіям своєю чергою заборонено вмикати у громадському транспорті музику або фільми. Це дозволяється, тільки якщо в салоні є навушники, або ж на нерегулярних рейсах за згодою пасажирів. 

Нововведення стосуватимуться також таксі: музику водії тепер можуть вмикати, тільки якщо пасажир не заперечує.

Останнє редагування 05 липня 2023, 22:26
0
репостів
0
репостів