Розділ Суспільство

Хмельницький військкомат відреагував на скандал із врученням повісток

Автор 03 липня 2023, 16:47

Хмельницький обласний центр комплектування (колишній військкомат) проводить службову перевірку у зв'язку зі скандалом у місті Деражня на Хмельниччині. У соцмережах з'явилося відео, як чоловіки у військовій формі заходять на подвір'я, а потім і до будинку попри протести його мешканця.

Зазначимо, що відео опублікували 2 липня у декількох Telegram-каналах. Запис розпочинається вже у розпал конфлікту: на ньому видно, як службовці обурюються тим, що чоловік знімає інцидент на відео і заявляють, що він не має права знімати військових.

Незважаючи на протести чоловіка, один з них зайшов у будинок. Представився він «майором міліції» та зазначив, що «на час воєнного стану обмежуються права», на що власник помешкання заявив: «Депутатів у армію беріть, а не нас».

«Я тобі ногу зламаю. Давай, надвір. Ти сам зламаєш ногу, споримо? Зламаєш ногу і голову на мотоциклі, як будеш втікати», – заявив чоловік. На цьому відеозапис закінчується.

Наступного дня, 3 липня, на інцидент відреагували у Хмельницькому обласному територіальному центрі комплектування та соціальної підтримки. Зазначено, що в установі будуть проводити службову перевірку:

"Мережею інтернет поширюється інформація щодо можливих протиправних дій зі сторони одного з військовослужбовців відділу Хмельницького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки! Щодо даного випадку призначено службову перевірку за результатами якої буде прийнято справедливе рішення, про що буде повідомлено додатково! Разом з тим звертаємо увагу, що командування Хмельницького ОТЦК та СП суворо засуджує будь-якого роду фізичне насилля! З нашої сторони будуть здійснені усі необхідні заходи, у найкоротші терміни будуть встановлені подробиці та прийнято усі необхідні рішення!"

Додамо, що сьогодні перший заступник Міністра оборони України Олександр Павлюк пообіцяв жорстку реакцію на «негідну поведінку» співробітників військкоматів.

Останнє редагування 03 липня 2023, 16:55

Відео

0
репостів
0
репостів