Розділ Суспільство

Ексочільника Хмельницької ОВА, якого звинувачували у нетверезому кермуванні, виправдали

Автор 29 червня 2023, 18:15

Суд визнав ексочільника Хмельницької обласної військової адміністрації Сергія Гамалія невинним у кермування автівкою в стані алкогольного сп’яніння під час комендантської години та закрив справу.

Про це повідомила кореспондентка Суспільного Чернівці, з судового засідання, яке відбулось сьогодні, 29 червня в Першотравневого районного суду міста Чернівці.

За її словами, адвокати Гамалія довели, що ця справа має політичне забарвлення і що патрульна поліція не правильно склала протокол.

Патрульна поліція зупинила Сергія Гамалія вночі 12 березня у середмісті Чернівців. Він їхав на чужому автомобілі без техпаспорта. Посадовець відмовився пройти тест на алкогольне сп’яніння та не підписував складений протокол. Натомість наполягав на проведені експертизи в медичному закладі.

Таке направлення йому дали, тільки взяв він чомусь його не в патрульних, а на блок-пості під Хотином дорогою в Хмельницький.

Потім він повернувся до Чернівців. Зрештою здав аналізи у Чернівецькому обласному бюро судово-медичної експертизи. Етанолу в крові Сергія Гамалія не виявили.

Нагадаємо, 13 березня низка медіа повідомила про керування автомобілем напідпитку під час комендантської години у Чернівцях Сергієм Гамалієм, тоді ще очільником Хмельницької обласної військової адміністрації.

А вже 15 березня президент підписав указ про звільнення з посади голови Хмельницької обласної адміністрації Сергія Гамалія. Згідно з ним, підставою стала подана ним заява.

Сергій Гамалій ніяк не коментував інформацію, яку поширила низка видань про складення на нього адмінпротоколу за нетверезе кермування та чи пов’язаний цей факт з тим, що він покинув посаду, на якій перебував понад 2 роки.

Відтак звільнення Сергія Гамалія з посади голови Хмельницької ОВА, яке сталося практично одразу після інформації про інцидент, почали пов’язувати саме з ним.

Разом з тим член громадської ради при СБУ Львівщини Галина Янко ствержує, що звільнення начальника Хмельницької ОВА відбулось не через кермування автомобілем напідпитку у компанії контрабандистів і поліціянтів незрозумілого походження. Справжня причина на її думку - це махінації з гуманітарною допомогою для військових. 

Останнє редагування 29 червня 2023, 18:25
0
репостів
0
репостів