Розділ Суспільство

Депортовану до росії матір з малюком вдалося повернути у Шепетівський район

Автор 30 серпня 2022, 09:54

Родина із шепетівського району тепер нарешті разом. За допомогою нашого Офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини рідний дядько Леонід Іванович зміг допомогти своєму племіннику Богдану виїхати з Маріуполя та повернув в Україну племінницю з дворічною дитиною, яку депортували на територію Російської Федерації.

Наприкінці липня до Уповноваженого з прав людини звернувся пан Леонід з Улашанівської громади, що в Шепетівському районі. Він просив допомогти повернути його неповнолітнього племінника з міста Маріуполя.

Після обстрілів міста родина хлопця втратила все, ракета влетіла безпосередньо в будинок. Мати загинула. Хлопець залишився проживати із старенькими бабусею і дідом. Разом з тим, повнолітня сестра підлітка і її дворічна дитина були депортовані на територію Росії. Заявник просив воз’єднати родину та повернути родичів.

Враховуючи той факт, що дитина втратила батьків, Офіс Уповноваженого Верховної Ради України сприяв родичу стати опікуном дитини для найскорішого його повернення. 

Вчора родина нарешті об’єдналася.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець подякував причетним:

"Я дякую всім небайдужим, хто долучився до повернення родини, зокрема Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України та Улашанівську сільську раду Хмельницької області.

Нагадую, якщо ви потрапили у схожу ситуацію чи потребуєте допомоги, телефонуйте до Консультаційного центру Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини за номерами телефону: 0800-50-17-20 (безкоштовно в межах України), 044-253-75-89 (для дзвінків із-за кордону) або можете звернутися особисто за адресою: м. Київ, вул. Інститутська, 21/8 (найближчі станції метро «Кловська», «Арсенальна»)."

0
репостів
0
репостів