Розділ Спорт

Михайло Ларков переміг у найпрестижнішій серії турнірів Кубка УБА

Автор 21 грудня 2021, 18:21

Чудовою перемогою 12-річного шепетівчанина Михайла Ларкова завершився у Києві другий тур найпрестижнішої української серії турнірів Кубка Української Більярдної Асоціації. Турнір проходив з 16 по 19 грудня у БК «Лідер», що знаходиться у місті Київ.

Вже у першому колі жереб звів віце-чемпіона світу серед юніорів Микиту Гоменюка та майбутнього переможця Михайла Ларкова, який на чемпіонаті світу у Кишиневі посів третє місце. Яскравий захоплюючий матч завершився перемогою Гоменюка у контрі – 6:5. Тоді ще ніхто не знав, що після поразки 12-річний більярдист із Шепетівки виграє сім матчів поспіль!

Михайло Ларков виграв у «підвалі» три матчі із загальним рахунком 18:6, і вийшов у 1/8 фіналу на Йосипа Абрамова. І ця зустріч стала однією з найголовніших подій турніру.

Можна говорити про те, що Йосип десь недооцінив суперника, десь утомився, десь відчував брак мотивації. Швидше, мало місце і те, й інше, і третє. Але факт у тому, що 12-річний Мишко використав усі шанси, які йому надав знаменитий суперник. Отримуючи позицію, Ларков виходив і клав вісім. Раз, другий, третій, четвертий… Мишко не відчував жодної боязкості і, здалося, взагалі не нервував. Просто робив те, що вміє. А вміє цей малюк із приголомшливою технікою вже чимало. І, зрештою, неймовірна перемога Ларкова над Абрамовим з рахунком 8:5! На цьому тур Йосипа Україною, за який йому вдячні любителі більярду, виявився завершеним.  

У чвертьфіналі Ларков грає з дуже міцним 19-річним Владиславом Денисовим. Рік тому на фінальному турнірі року з цієї ж гри Денисов у півфіналі лише у контровій партії поступився Білозерову. Але цього разу проти Ларкова шансів Владислав не мав – 3:8. Склалося враження, що після перемоги над Абрамовим у Михайла виросли крила, на яких він полетів до перемоги. І такі ж крила виросли в Іллі Непейпіво. Після неймовірної перемоги над Радіоновим, Ілля показав, можливо, найкращий більярд у житті, і каменю на камені не залишив від Володимира Перкуна – 8:2! З таким самим рахунком Андрій Родіонов обіграє Олексія

І ми маємо наймолодший склад півфіналістів в історії Кубка УБА. 19-річний харків'янин Андрій Родіонов у цій четвірці найстарший. Йому 19 років та 8 місяців. На пару місяців молодший за Андрія Ілля Непейпіво з Полтави. Микиті Гоменюку з Кропивницького 17 років та всього 12 Михайлу Ларкову. І на третій день турніру розпочався вирішальний бій.

Родіонів проти Ларкова. Менше місяця тому ці ж суперники зустрілися у Харкові у півфіналі турніру пам'яті Ігоря Шаповала. Грали тоді в «корону», і Родіонов узяв гору – 6:2. Але цього разу Мишко було не зупинити – 8:5. А в паралельному матчі точилася боротьба до останнього. Непейпіво взяв чотири партії з рахунком 8:7, і з таким самим рахунком виграв і весь матч у Микити Гоменюка.

І ось фінал. Ілля Непейпіво – Михайло Ларков. За традицією Кубка УБА – великий матч із двох сесій до 10 виграних партій. Перша половина матчу – ультраатакуючий більярд та повна перевага Ларкова. Декілька партій з кия, і на перерву суперники йдуть за рахунку 6:2 на користь Миші. Але 40-хвилинна перерва перевертає все з ніг на голову. Іллі вдається перевести гру в зручніше для себе спокійне неквапливе русло, і він бере три партії поспіль – 5:6. Але Михайло виграє наступну партію, не даючи супернику наздогнати себе. Але Непейпіво вже впіймав свою гру. Ще дві партії закінчуються перемогою Іллі, після чого рахунок порівнюється – 7:7. Найдраматичнішою стала 15-та партія. Ілля при рахунку 7:5 на свою користь не влучив у кулю, і врешті-решт програв 6:8. У наступній партії рахунок Ларков вів 7:5, потім уже Непейпіво 7:6. У результаті при цьому Михаїл забиває божевільний свояк і, слідом за ним, складний чужий. Наприкінці п'ятої години фіналу турніру такого рівня 12-річний малюк може забивати «космос». І це вже вирішило все. 17-ту партію Ларков виграє з рахунком 8:2 і стає переможцем найбільшого турніру у своїй кар'єрі, отримує найбільші призові та увагу всього більярдного світу.

Korall News

Останнє редагування 21 грудня 2021, 19:41

Відео

0
репостів
0
репостів