Розділ Спорт

Михайло Ларков здобув бронзову медаль на першості світу з вільної піраміди

Три медалі вибороли українські більярдисти на юніорському чемпіонаті світу з вільної піраміди, що завершився кілька днів тому у Кишиневі. В їх числі відзначився шепетівчанин Михайло Ларков.

У чверть фіналах брали участь два українських юнака та три дівчини. І юнаки порадували – в обох зустрічах були обіграні російські суперники. Наймолодший учасник чемпіонату Михайло Ларков переміг старшого на п’ять років Олександра Молчанова – 6:4, а Нікіта Гоменюк вирвав важку перемогу у Олександра Кузовкіна. Після трьох партій наш гравець поступався 0:3, але в черговий раз зміг проявити характер.

У півфіналі Гоменюк досить впевнено обіграв чергового росіянина Кирила Гранкіна – 6:3. А ось Ларкову, мабуть, не вистачило сил. Блискуче відігравши весь турнір, 12-річний Михайло поступився майбутньому чемпіону Андрію Шагаєву – 2:6. Але, мабуть саме Ларков справив на всіх незабутнє враження своєю грою. З огляду на його ще зовсім юний вік не маємо сумніву, що всі великі перемоги до нього ще прийдуть.

Нашому сайту shepetivka.com.ua юний більярдист пояснив, що далося взнаки хвилювання, а також кілька елементарних помилок, які стали його наслідком.

У дівчат одну нагороду розігрували між собою Яна Василова та Крістина Шевченко. Два роки тому «бронзу» на чемпіонаті світу виграла Яна, тепер прийшов час Крістини. У запеклому двобої житомирянка здобула перемогу з рахунком 5:4. На жаль, третя наша чверть фіналістка, Марія Скочук програла 3:5 росіянці Уляні Антоновій. Також програла у зустрічі за вихід до фіналу і Крістина Шевченко – 2:5 з Юлією Пурдишовою з Росії.

Отже, за підсумками четвертого дня чемпіонату ми мали дві бронзових нагороди Михайла Ларкова та Крістини Шевченко та велику надію на перемогу Нікіти Гоменюка, який виглядав фаворитом у грі з росіянином Андрієм Шагаєвим.

І Гоменюк дуже сильно та впевнено розпочав зустріч. Чотири партії повної домінації лідера української команди, 4:0 і, здавалось, перемога ось тут, поруч. Але, на жаль, починаючи з п’ятої партії все пішло не нашу користь. Шагаєв бере одну партію, Нікіта відразу перерву. Але вона не допомагає, а іншої вже нема.

4:2, 4:3, 4:4. В дев’ятій партії Шагаєв кладе вісім з розбою, в десятій – вісім після розбою Нікіти. І це вже 4:6. В одинадцятій партії Гоменюк спробує все ж таки повернути долю до себе.

Рахунок 7:7. Шагаєв б’є матчбол – промах. Шанс для Нікіти – і знов невдача, а куля стає на середину під  легкий свій. Нерви в Гоменюка не витримують і він здає гру, не дочекавшись удару суперника. 4:0 перетворюються на 4:7 і чемпіонат світу на цьому завершено. Срібло, яке повинну було стати «золотом». Але в Нікіти є ще один рік у юніорах, тому є ще один шанс. Отже почекаємо ще рік, а поки привітаємо всю нашу команду!

Більше дізнатись про нашого вундеркінда ви можете з цього матеріалу.

Останнє редагування 11 жовтня 2021, 09:38

Відео

0
репостів
0
репостів