Розділ Спорт

Молодь Шепетівщини взяла участь у фестивалі козацького духу «КОЗАК-СІЧ-FEST-2019″

Автор 22 жовтня 2019, 16:13

За ініціативи Великорадогощанського Січового Товариства 11 жовтня було проведено патріотичний фестиваль для школярів «КОЗАК-СІЧ-FEST-2019″. До участі у фестивалі долучилися колективи учнівської молоді з Ізяславського району, Шепетівського району та м. Шепетівки.

Розпочалось дійство Великою козацькою радою, за рішенням якої відбулось урочиста посвята у курінь козачат та курінь джур та посвята курінних куренів «Імені О. Онищука» м. Ізяслава та «Імені князя Федора Острозького» с. Велика Радогощ Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Джура».

Організаторами «КОЗАК-СІЧ-FEST-2019″ були облаштовані різноманітні локації: мистецькі виступи; показові виступи з козацького поєдинку РАДЕГАСТ; стрільба із луку; козацькі забави; катання верхи на конях; ходіння босоніж по жару; знайомство із історією, життям та здобутками вихованців Великорадогощанського Січового Товариства, тощо.

Учасники фестивалю демонстрували навички, здобуті на заняттях гуртків козацько-лицарського виховання «Джура», що працюють на базі Ізяславського НВК № 5 (від Ізяславського районного будинку творчості дітей та юнацтва) та Великорадогощанської ЗОШ І-ІІ ст. (від Хмельницького обласного центру туризму та краєзнавства учнівської молоді, керівник гуртків, вчитель історії Великорадогощанської ЗОШ Микола МЕЛЬНИК).

Патріотичний фестиваль учнівської молоді «КОЗАК-СІЧ-FEST-2019» став черговим свідченням високого патріотичного духу українського народу у прагненні захищати свою державу від ворогів.

За інформацією Хмельницького обласного центру
туризму і краєзнавства учнівської молоді

Останнє редагування 22 жовтня 2019, 16:38
0
репостів
0
репостів