Розділ Спорт

Розпочинається сезон полювання на пернату дичину

Автор 02 серпня 2018, 02:24

У першу суботу серпня постріли з рушниць сповістять про те, що у нашому краї відкрито сезон полювання на пернатих. Хоча це заняття сьогодні уже далеко не для пересічних любителів здобути трофей, адже ціни на амуніцію та й сам дозвіл на відстріл «кусаються». Проте мисливський азарт справжнього прихильника полювання хоча б раз має покликати у мандри на лоно природи. Та й саме мисливське свято, як писав свого часу Остап Вишня, таки варто зустріти хоч не пострілом, та все ж «при ружжі»…

Тож, щоб відчуття мисливського «драйву» не було затьмарене порушеннями правил полювання, перед такою визначною подією мисливцям варто ознайомитись з відповідним наказом «Про проведення полювання у мисливських угіддях ДП «Шепетівське лісове господарство» у мисливський сезон 2018–2019 років».

Качественная мебель из дерева и лестницы на https://klen.ua

Як поінформував головний мисливствознавець Шепетівського  району Руслан Танчук, полювання на пернату дичину розпочнеться з 16-ї години 4 серпня й триватиме по 30 грудня включно. Протягом цього терміну мисливці зможуть полювати на качок (крім рідкісних гоголя, черні білоокої, савки, огара галагаза, гаги звичайної, лутка, крохалів, черні червонодзьобої, нерозня, креха середнього, каменярки, козарок білощокої та червоноволої), лиски. Зможуть вони добути й куликів (крім кулика-сороки, ходуличника, шилодзьобки, кроншнепів, чайки, лежня, дерихвостів, поручайника, крем’яшника, чорниша, перевізника, фіфі, зуйків — морського та малого великодзьобого, галстуньчика, пісочників, плавунців, баранця великого) та голубів (окрім голуба-синяка, який охороняється).

За словами Руслана Анатолійовича, установлено, що днями полювання на пернатих є субота та неділя, а крім того й середа, але лише до 1 листопада включно.

Що ж до норми добування пернатої дичини одним мисливцем протягом дня  полювання, то вона не повинна перевищувати трьох гусей, п’яти качок, десяти куликів, десятка голубів та шести лисок.

Зрозуміло, що кожен мисливець має знати правила поведінки під час полювання та про те, як і де поводитись із мисливською зброєю.

Як наголошує головний мисливствознавець Шепетівського району Руслан Танчук, заборонено видачу ліцензій, відстрільних карток мисливцям, які не мають відповідних посвідчень, або не отримали контрольні картки обліку добутої дичини та порушень правил полювання на 2018 рік з відміткою про сплату державного мита. Крім того, необхідно пам’ятати і про заборону полювання на всіх територіях природно-заповідного фонду, у зонах відтворюючих ділянок та на усіх інших заборонених територіях і в 200-метровій зоні навколо них.

Тож, ні пуху, ні пера вам, шановні мисливці! А ще — приємного спілкування з природою!

Останнє редагування 04 серпня 2018, 16:00
0
репостів
0
репостів