Розділ Спорт

У Шепетівці відкрили дитячу мобільну точку

Автор 06 січня 2023, 13:39

4 січня цього року мультидисциплінарна команда під егідою ЮНІСЕФ відвідала Шепетівську комплексну дитячо-юнацьку спортивну школу та відкрила дитячу мобільну точку.

Для дітлахів тут систематично  будуть проводити ігрові, розважальні програми, майстер-класи, а також інформаційна робота з їхніми батьками. Спортсменам відділення боксу також був подарований спортивний інвентар. 

Представництво міжнародної організації Health Right International в Україні та Міжнародний благодійний фонд "Українська фундація громадського здоров'я" (УФГЗ) з перших тижнів війни долучилися до допомоги з гуманітарною кризою в Україні, яка виникла внаслідок збройної агресії росії проти України. Зокрема, було створено 50 мультидисциплінарних мобільних команд допомоги постраждалим від війни, що працюють у 11 регіонах України.

Мультидисциплінарна мобільна команда – це команда швидкого реагування, що надає соціально-психологічну допомогу сім’ям з дітьми та іншим людям, постраждалим від війни. До складу команди входять психолог, соціальний працівник, юрист та медик.

Мобільні бригади працюють у центрах підтримки переселенців, на власному авто виїжджають до місць, де потрібна допомога, а також консультують постраждалих дистанційно – телефоном або за допомогою відеозв’язку.

До основних послуг мобільних команд належать:

  • екстрене реагування та здійснення виїздів до постраждалих
  • надання першої психологічної допомоги та психологічної підтримки
  • юридичне консультування
  • соціальна підтримка та соціальне обслуговування
  • медична допомога (консультування, онлайн зв’язок з лікарями, перенаправлення до інших фахівців)
  • надання гуманітарних наборів та інформаційних матеріалів.

Допомога мультидисциплінарних мобільних команд націлена на сім’ї з дітьми, з особливим фокусом на вагітних жінок, жінок з дітьми, дітей та підлітків.

Останнє редагування 06 січня 2023, 13:59
0
репостів
0
репостів