Розділ Події

Парк поки що перестали вирізати

Автор 09 лютого 2014, 11:45
Місяць тому ми писали про вирубку дерев в міському парку культури та відпочинку. І ось через місяць історія отримала продовження. Люди прочитавши статтю і побачивши вирубку на власні очі не змогли більше сидіти склавши руки.
7 лютого до депутатів Шепетівської міської ради від ВО «СВОБОДА» Михайла Полодюка, Петра Холяви та Юрія Вахоцького звернулися мешканці Шепетівки та представники громадських об’єднань з проханням розібрати в незаконному на їх думку вирізанню дерев у міському парку культури та відпочинку. До 15.00 в парку зібралося чимало небайдужих. Депутати–свободівці разом з активістами обстежили місця вирізки. До розмови було запрошено директора парку, його заступника. Сюди ж прибули: перший заступник міського голови та представник комунальної служби, що відповідає за зелені насадження у місті.

На місці вирізки дерев свободівці вказали, що далеко не всі дерева є такими, що підлягають санітарній вирізці. Зокрема, було встановлено лише на одному з місць на третину підрізану сосну без відмітки на стовбурі, а в іншому було зрізано сосну діаметром 30-32 см., яку вже встигли вивезти з території парку і продали як дрова, хоча судячи з того, що лишилось , дерево було здоровим. Його стовбур, ділову частину, за залишеними слідами було розрізано на три рівні частини по 4 метри. Як відомо, саме такі заготовки роблять для розпилювання деревини на дошки.

За фактом порушеного питання до парку було викликано правоохоронців, складено протокол та написано колективне звернення до міського відділення МВС та до екологічної прокуратури. Як результат в присутності депутатів міської ради перший заступник міського голови О. Діхтярук наказав директору парку культури та відпочинку припинити на час вивчення питання будь-які дії, як по вирізці, так і по вивезенню вже зрізаних дерев. З наявних у директора документах депутатам стало відомо, що санітарній рубці підлягає близько 250 дерев міського парку. Серед них 43 сосни. Одну із таких красунь ви можете бачити. За тиждень її мали зрізати.
0
репостів
0
репостів