Розділ Події

Після Народного Віче меру почепили свинячу голову на хвіртку

Автор Віталій Мосійчук 02 лютого 2014, 21:32
Недільне Віче 2 лютого пройшло мирно, але тривожно. Понад півтисячі людей стали його учасниками, не дивлячись на мороз і сильний вітер. Як завжди, священники української православної церкви Київського Патріархату, Греко-Католицької та католицької церкви провели спільний молебень. На початку вшанували хвилиною мовчання пам'ять загиблих у боротьбі.

У вступному слові Дзявульський М.С. наголосив, що влада, не здатна чесно жити, справедливо керувати країною, місцева влада теж не бажає вести діалог з людьми. Завдяки продажним депутатам від партії регіонів, які не з'явились на позачергову сесію, не можливо було затвердити Звернення до Президента України, Верховної Ради України з вимогами до влади.

Головним акцентом віче став виступ депутата міської влади Полодюка М.І., котрий проінформував шепетівчан про роботу міської влади, про те, яким чином розбазарюється міський бюджет, роздерибанюються земельні ділянки, ліквідовуються комунальні підприємства, віддаються у приватну власність, а потім неспроможні обслуговувати житловий фонд. Депутат переконаний, необхідно підтримати відставку влади на наступній сесії міської ради.

Схвильованим виступом пролунав виступ Галини Чабан з Грицева, яка розповіла, що життя у них нині, мов у тому моторошному сні, що день, то гірше. Ліквідовуються підприємства, знищили лікарню, яка обслуговувала населення більш ніж як 15 000 чоловік. Засудила дії районної влади і звернулася до людей за підтримкою. Вона підкреслила, що протестний процес спинити неможливо, не можна мовчати, необхідно йти тільки до перемоги.

На віче запрошувались персонально усі депутати міської ради і необхідно зауважити, що прийшли декілька депутатів і від Партії Регіоналів. Їх думку висловити взявся депутат Краєвський. У своєму виступі він почав виправдовуватися, що кожний має свою точку зору на події і не можна звинувачувати вчителів, лікарів, бо вони працюють і цим служать країні. Люди цей виступ не сприйняли і у своїх виступах наголосили, що тим, хто працює у школах з дітьми необхідно бути самим взірцем духовності і служити народу, а не прислужувати владі.

У своєму виступі Дарія Чернушич, студентка, що навчається у Польщі розповіла, як там підтримують протестувальників в Україні, які акції щодо подій організовують і про те, що навіть їх викладачі і влада приймала участь у цих заходах. Вона закликала молодь до активної участі і зауважила, що йти необхідно до переможного кінця, тільки до перевиборів Верховної Ради і Президента і не може бути амністії для тих, хто катував людей.

Після закінчення віче, мітингувальники пішли колонною ходою до голови міста на місце його проживання. Підійшовши до будинку, вони символічно на вилах принесли свинячу голову, яку повісили меру на хвіртку, при цьому скандуючи гасла "Мера - геть!", "Ганьба".

Акція пройшла мирно, але почуття тривоги наростає: що буде з країною, містом. Де межа протистояння?

Завтра о 10 годині ранку відбудеться сесія міської ради, на якій будуть вирішуватися важливі питання життєдіяльності, бюджету міста. Шепетівчани! Прийдіть підтримати депутатів до міськвиконкому, ваша підтримка необхідна.
0
репостів
0
репостів