Розділ Події

Опозиціонери вшанували пам'ять жертв голодоморів

Автор 25 листопада 2013, 22:10
23 листопада прихильники та члени шепетівських міської та районної партійних організацій ВО «СВОБОДА» разом з представниками ВО «Батьківщина» вшанували пам'ять жертв Голодоморів. Заходи зі вшанування розпочалися автопробігом вулицями міста: ( Островського, К. Маркса, Залізничною, Українською,В. Котика, Старокостянтинівським шосе, Котовського). Цього року колона автомобілів опозиційних партій ВО «СВОБОДА» та ВО «Батьківщина» складалася із 20 машин.

На вул. К. Маркса автоколона зупинилася біля пам’ятника В. Лєніну і учасники заходу поклали до його підніжжя вінок з колючого дроту та надписом «Лєнін –кат». На знак безповоротності України до минулого та в підтримку євро інтеграційних намірів, присутні спалили червоний прапор колишньої новітньої російсько-більшовицької імперії СРСР.

Мітинг опозиції біля пам’ятного знаку «Жертвам Голодомору 1932-1933 рр.» розпочався о 15.00 з панахиди, яку провів священик УПЦ КП отець Василь Гетьман. Від ВО «СВОБОДА» виступив депутат Шепетівської міської ради Михайло Полодюк, який, зокрема, сказав: « Починаючи з 1917 року і до початку 2-ої світової війни, комуністи вели з українцями війну більше 20-ти років. Ця війна мала свої етапи: це і збройне протистояння армії УНР, це і партизанська боротьба 20-х років, колективізація, голодомор 1932-33 рр. та розстріли 1937-38 років. Голод 1932-33 рр. був одним з наймаштабніших комуністичних операцій з винищення корінного населення». У своєму виступі Михайло Полодюк порівняв події, що відбувалися тоді в Україні з теперішніми, бо почалися вони з репресій проти активістів антикомуністичного опору, потім позаганяли тих, хто залишився в колгоспне кріпацтво, а вже потім організували голод. Комуністичні методи роботи підхоплені сьогоднішніми представниками влади, олігархами, застосовуються до українці повсюди. «Ми сьогодні повинні зробити все, щоб відстояти свої права і український вибір. І саме це стане справжнім пам’ятником тим людям, що були безневинно знищені комуністичним режимом. Дана ідеологія не має права на існування як в Україні, так і у світі». На мітингу також виступили Ольга Єсіпова (від ВО «Батьківщина») та Арсентій Войцещук (від мешканців) родина якого пережила Голодомор 1932-33 рр.

На завершення жалобних заходів її учасники взяли участь у акції «Запали свічку».
0
репостів
0
репостів