Розділ Події

Міський голова із колективом Вузлової лікарні станції Шепетівка

Автор 05 квітня 2021, 16:44

Під стінами лікарні розгорнулася жвава дискусія на тему приєднання медичного закладу до процесів прийому хворих на Covid-19 відповідно до державної програми. У першу чергу мова йшла про оперативне забезпечення Вузлової лікарні пакетами з надання медичних послуг пацієнтам з підозрою або встановленою коронавірусною хворобою.

Під’єднання Вузлової лікарні, як окремого закладу, до державної програми потребуватиме до двох місяців часу. Тому в співпраці із депутатським корпусом та лікарями було напрацьоване рішення — передати частину нерухомого майна КНП «Вузлова багатопрофільна лікарня станції Шепетівка» в оперативне управління КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня». 02 квітня на VIII позачерговій сесії Шепетівської міської ради депутати здійснили передачу.

Це рішення викликало резонанс серед працівників КНП «Вузлова багатопрофільна лікарня станції Шепетівка», тому міський голова ініціював діалог. Медпрацівникам були роз’яснені зміни, що відбуваються та наслідки прийнятого депутатами рішення.

«Мова не йде про ліквідацію бази Вузлової лікарні, а тому звільнення медперсоналу та господарських працівників не передбачається. Лікарня має включитися у боротьбу з Covid-19 відповідно до державної програми. Чому сьогодні, до прикладу, молодший медичний персонал отримує 4 000 грн зарплатні, коли має отримувати 12 000 грн, враховуючи ризики? Ми, своєю чергою, повинні захистити персонал, який працюватиме із Covid-19. Буде сформовано Covid-бригади, а решта медперсоналу працюватиме і надалі у звичному режимі,» — висловився на зустрічі Віталій Бузиль.

Рішення викликане необхідністю оперативного розгортання більшої кількості ліжкомісць для прийому хворих на COVID-19. Міський голова Віталій Бузиль наголосив, що передача — це найшвидший шлях для забезпечення більшої кількості шепетівчан медичними послугами в період пандемії.

Нагадуємо, на наступну сесію міської ради буде винесене питання приєднання КНП «Вузлова лікарня станції Шепетівка» до КНП «Шепетівська багатопрофільна лікарня». Що в першу чергу дасть можливість об’єднати лікувальні заклади міста, припинивши дублювання функцій у двох різних закладах. По-друге, зберегти базу Вузлової лікарні, яка і надалі використовуватиметься для надання медичних послуг. По-третє, зберегти медичний колектив із багаторічним досвідом роботи КНП «Вузлова лікарня станції Шепетівка». Сподіватимусь на підтримку депутатів з цього питання наступного сесійного засідання.

Пресслужба Шепетівської міської ради

Останнє редагування 05 квітня 2021, 23:14

Відео

0
репостів
0
репостів