Розділ Події

Від сьогодні починає працювати Шепетівська окружна прокуратура

Автор 15 березня 2021, 13:25

Роботу місцевих прокуратур припинено шляхом реорганізації. Про це сьогодні, 15 березня, повідомив керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник на пресконференції пресконференції з питань початку роботи окружних прокуратур.

«Відсьогодні на території Хмельниччини діє 6 окружних прокуратур, перелік та територіальна юрисдикція яких визначена наказом Генерального прокурора», - повідомив Олексій Олійник.
 

Діяльність місцевих прокуратур припинено шляхом реорганізації.
 
Зокрема розпочали роботу окружна прокуратура міста Хмельницького, Волочиська, Кам’янець-Подільська, Летичівська, Хмельницька та Шепетівська окружні прокуратура.
 
У штатних розписах окружних прокуратур передбачено 9 відділів: 

  • Волочиська окружна прокуратура – Теофіпольський відділ,
  • Кам’янець-Подільська окружна прокуратура – Новоушицький та Чемеровецький відділи,
  • Летичівська окружна прокуратура – Віньковецький та Старосинявський відділи,
  • Хмельницька окружна прокуратура – Ярмолинецький відділ,
  • Шепетівська окружна прокуратура – Білогірський, Нетішинський та Полонський відділи. 

Як повідомив очільник відомства, в окружних прокуратурах працюватиме 146 прокурорів.

«Така кількість прокурорів була і у місцевих прокуратурах», - зауважив він.
 

«Реформування не означає, що жителі населених пунктів, не за місцем розташування окружної прокуратури, позбавлені можливості звертатися за захистом своїх конституційних прав до органів прокуратури», - додав керівник обласної прокуратури.
 

Мешканці всіх територіальних громад області і в подальшому можуть звертатися зі своїми зверненнями (заявами та скаргами) до органів прокуратури за місцем роботи чи проживання.
 
Для того, аби подати звернення, заяву, скаргу тощо до органів прокуратури, громадяни можуть звертатися до представництв названих прокуратур, які діятимуть у всіх колишніх районних центрах на базі раніше існуючих місцевих прокуратур.
 
Прийом громадян та заяв від них, як і раніше, проводяться щоденно в робочий час у адміністративних приміщеннях колишніх прокуратур (з урахуванням обмежень, встановлених щодо особистого прийому на час карантину).    
 
Електронні звернення та запити з сьогоднішнього для можна направляти на відповідні поштові або електронні адреси окружних прокуратур.
 
Розгляд звернень і надалі проводитиметься відповідно до вимог Закону України «Про звернення громадян». 
 
Особистий прийом громадян та звернень на телефон «гарячої лінії» здійснюватиметься у встановленому керівниками окружних прокуратур порядку.

За матеріалами Хмельницької обласної прокуратури

Останнє редагування 15 березня 2021, 13:37
0
репостів
0
репостів