Розділ Події

У Шепетівці вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні та загиблих на Сході України земляків

Автор 21 листопада 2020, 14:00

21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.

Вчора, 20 листопада, голова адміністрації Юрій Басюк та заступник голови районної ради Артур Мовсісян поклали квіти до Дошки Пам’яті Героїв та хвилиною мовчання вшанували світлу пам’ять Героїв Небесної Сотні, загиблих воїнів АТО, усіх тих, хто ціною власного життя захищав мир та спокій на власній землі.

Сьогодні у місті заходи  розпочались на площі імені Т.Шевченка,  де керівництво міста, депутати міської ради, шепетівчани поклали квіти до погруддя Кобзаря, далі покладання квітів відбулося на  Алеї Слави Героїв України.

Після цього міський голова Віталій Бузиль, депутати міської ради, посадовці  міськвиконкому, члени сімей загиблих воїнів, шепетівчани вирушили на міське кладовище. Там відбувся меморіальний захід біля місць поховання Героя України Миколи Дзявульського та воїнів, що загинули під час участі в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил на Сході України.

Присутні хвилиною мовчання вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, Героя України Миколи Степановича Дзявульського, згадали усіх земляків, які втратили життя виконуючи свій військовий обов’язок на Сході України та поклали квіти до місць поховань земляків.

Наприкінці, настоятель храму Миколая архієпископа Мирлікіївського Чудотворця Православної церкви України отець Василь Гетьман провів панахиду за загиблими.

За матеріалами Шепетівської РДА та Шепетівської міської ради

Останнє редагування 21 листопада 2020, 14:19
0
репостів
0
репостів