Розділ Події

Шепетівські депутати таки подолали вето міського голови

Автор 22 липня 2020, 16:13

Шепетівські депутати подолали вето міського голови Михайла Полодюка, яке він наклав на рішення міської ради від 9 липня 2020 року № 12. Таким чином Державній податковій службі України передали у постійне користування земельні ділянки, розташовані на вулиці Героїв Небесної Сотні, 50-А (біля будівлі колишнього кінотеатру), площею 1680 кв.м., вул.Героїв Небесної Сотні, 47, площею 119 кв.м., та вул. Островського, 4, площею 40 кв.м.

Нагадаємо, подія у міській раді відбулася вчора, 21 липня. У цей же день на сайті міської ради повідомили: для подолання "вето" не вистачило голосу: замість потрібних 24 проголосувало лише 23 обранці. Проте вже сьогодні з огляду на законодавчі роз'яснення у раді прийняли інше рішення. 

"Для подолання "вето" потрібно було дві третини голосів. З міським головою загальна кількість депутатів - 35. Але потім вияснилося: якщо нема міського голови на пленарному засіданні, рахується 34. Тому 23 голосів депутатів вчора вистачило для подолання вето.  Така ситуація виникла вперше за історію Шепетівської міської ради. Принаймні, я не пам'ятаю інших подібних випадків", - прокоментував секретар міської ради Микола Кикоть.  

Сьогодні, 22 липня, Микола Кикоть підписав згадане рішення. У законну силу рішення сесії міської ради від 9 липня 2020 року № 12 вступило 9 липня цього року.

0
репостів
0
репостів