Розділ Події

Шепетівські депутати спробували подолати "вето" міського голови

Автор 16 липня 2020, 17:43

На порядок денний позачергової сесії винесли всього одне питання - «Про припинення права користування земельними ділянками та передачу в постійне користування земельних ділянок». Це рішення передбачає передачу в постійне користування Державній податковій службі України земельних ділянок, що знаходяться: на вулиці Героїв Небесної Сотні, 50-А (біля будівлі колишнього кінотеатру), площею 1680 кв.м., вул.Героїв Небесної сотні, 47, площею 119 кв.м., та вул. Островського, 4, площею 40 кв.м.

Депутати зібралися на засідання, щоб подолати розпорядження міського голови Михайла Полодюка про зупинення рішення сесії міської ради від 9 липня 2020 року № 12. Для цього необхідно було дві третини голосів. 

Засідання сесії відбулося під головуванням секретаря міської ради Миколи Кикотя, за участі депутата Хмельницької обласної ради Миколи Дячука, помічниці народного депутата 190 виборчого округу  Олексія Жмеринецького Інни Тимощук,  начальниці Шепетівської ОДПі Валентини Ординської, активних громадян міста та представників місцевих засобів масової інформації.

9 липня цього року депутати більшістю голосів прийняли рішення про передачу згаданої земельні ділянки Державній податковій службі України. До речі, це питання і раніше неодноразово виносилося на сесію міської ради. Але не набирало достатньої кількості голосів депутатів.

Профільна депутатська комісія з питань земельних відносин, архітектури та будівництва, охорони навколишнього середовища спільно із керівництвом міської ради бачила в перспективі об’єднання земельних ділянок біля кінотеатру для подальшого залучення інвестора. Позиція міського голови не змінилася, тому він скористався своїм законним правом та зупинив рішення сесії міської ради від 9 липня 2020 року № 12.

Нагадаємо, вчора, 15 липня,  відбулося засідання профільної депутатської комісії. Присутні депутати – члени депутатської комісії з питань земельних відносин, архітектури та будівництва, охорони навколишнього середовища — одноголосно прийняли рішення підтримати рішення сесії міської ради та виділити в постійне користування податковій службі земельну ділянку біля кінотеатру.

Аби переконати депутатів міської ради проголосувати за подолання «вето» міського голови, в обговоренні питання до присутніх зверталися депутати міської ради: Володимир Синюта, Валерій Федоров, Володимир Костюк, Віталій Примак, Галина Веселкова, Павло Спеціальний, депутат Хмельницької обласної ради Микола Дячук, начальниця Шепетівської ОДПі Валентина Ординська.

Для прийняття рішення сесії міської ради сьогодні не вистачило голосів. Тому депутати вирішили зробили перерву і продовжити засідання сесії  21 липня.

0
репостів
0
репостів