Розділ Події

У Шепетівці збиралась "надзвичайна" комісія щодо запобігання поширенню COVID-19

Автор 16 березня 2020, 19:44

Сьогодні, 16 березня,  відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій виконавчого комітету міської ради. Під час засідання прийнято ряд важливих рішень щодо запобігання поширенню на території міста коронавірусної інфекції та обговорили можливі шляхи додаткового фінансування галузі медицини.

Члени комісії з ТЕБ та НС  звертаються до населення Шепетівки та рекомендують шепетівчанам:

—  максимально обмежити пересування громадян між населеними пунктами, а також пересування в громадських місцях без крайньої потреби;

— максимально обмежити участь та проведення культурних, політичних, спортивних релігійних та інших заходів, у тому числі пов’язаних з виїздом за кордон;

—  максимально обмежити особисті контакти.

Члени комісії звертаються і до керівників релігійних організацій міста щодо можливості переведення служб, мес та служінь у максимально дистанційний варіант та забезпечення виконання постанови КМУ від 11 березня 2020 року № 221.

Також, прийнято рішення провести інформаційну роботу та зобов’язати власників і керівників кінотеатрів, театрів, клубів, музеїв та інших закладів культури та дозвілля припинити роботу на період карантину до 03 квітня 2020 року.

Керівники закладів охорони здоров’я міста мають забезпечити проведення посиленого моніторингу стану захворюваності та контролю виконання санітарно-епідемічних заходів, забезпечити готовність закладів охорони здоров’я для надання медичної допомоги особам, які відповідають визначенню випадку захворюванню на коронавірус тощо.

Крім цього,  на засіданні прийнято рішення довести керівникам об’єктів з масовим перебуванням людей (вокзалів, станцій, супермаркетів, розважальних центрів, ринків), керівникам закладів громадського харчування усіх форм власності щодо необхідності проведення дезінфекції власних приміщень, територій ринків, обладнання відповідно до рекомендації ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України».

Управлінню  Держпродспоживслужби в Шепетівському районі збільшити кількість проведення дезінфекції ринків відповідно до рекомендацій ДУ «Хмельницький обласний лабораторний центр МОЗ України» та здійснювати контроль за виконанням постанови КМУ від 11 березня 2020 року № 221 керівниками підприємств, установ та організацій.

Дезінфекцію транспортних засобів продовжуватимуть проводити автомобільні перевізники, які здійснюють перевезення на міських автобусних маршрутах загального користування. З цією метою будуть скориговані графіки руху автобусів на маршрутах, яких вони обслуговують.

Дезінфекцію проводитимуть у під’їздах багатоквартирних будинків, автобусних зупинках тощо.

Під час засідання прийнято рішення на період карантину закрити міську лазню.

Відео

0
репостів
0
репостів