Розділ Події

ПАТ «Шепетівкагаз» оштрафоване на 17 тис. грн

Автор Віталій Тараненко 08 лютого 2013, 22:06
Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПАТ «Шепетівкагаз» за зловживання монопольним становищем на 17 тис. грн.
Як з’ясувало відділення, ПАТ «Шепетівкагаз» включило до технічних умов на газифікацію житлових будинків вимоги щодо встановлення лічильників газу мембранного типу.
Загалом газові лічильники поділяються на 4 типи: турбінні, роторні, мембранні та вихрові. У побутовому секторі в основному використовуються роторні та мембранні.
Дозволяється встановлювати лічильники газу того чи іншого типу та виробника, якщо вони внесені до Державного реєстру України.
І роторні, і мембранні лічильники внесені до Державного реєстру України, а отже, відповідають усім технічним характеристикам для обліку газу.
Враховуючи, що виконання положень технічних вимог є обов’язковою умовою приєднання до мереж газопостачання, товариство, зазначаючи у технічних умовах вимогу щодо встановлення лічильників певного типу, фактично позбавляє споживачів права вибору.
Примушення споживачів до встановлення газових лічильників певного типу може призвести до ущемлення інтересів споживачів, надання переваг у конкуренції окремому виробнику лічильників газу та ущемлення інтересів інших виробників, тобто призвести до обмеження конкуренції на ринку.
Відділення зобов’язало ПАТ «Шепетівкагаз» припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції.
0
репостів
0
репостів