Розділ Події

Виконуючий обов'язки голови облдержадміністрації відвідав Шепетівщину

Автор 05 вересня 2019, 18:13

В рамках робочої поїздки вчора т.в.о. голови облдержадміністрації Володимир Кальніченко відвідав Шепетівщину. Разом керівниками району та представниками обласного депутатського корпусу посадовець  побував на будівельних майданчиках нового приміщення школи та амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с.Корчик,  ознайомився з об’ємом проведених робіт на будівництві амбулаторії загальної практики сімейної медицини у с.Судилків та оглянув Судилківський ліцей, в якому проведено капітальний ремонт та 2 вересня відкрито футбольне поле зі штучним покриттям.

Під час огляду об’єктів Володимир Ілліч особливо наголошував на необхідності активізації будівельних робіт, оскільки нове приміщення Корчицької школи, Корчицька та Судилківська амбулаторії мають бути введені в експлуатацію у поточному році.

Будівництво нової Корчицької школи було розпочато ще у 1991 році, але надовго було заморожене. Лише у 2018 році на будівництво було виділено 12 млн.грн. із Державного фонду регіонального розвитку. На жаль, зараз дітей змушені навчатися у двох старих приміщеннях (1940, 1969 р.р.), загальний знос яких становить 85%. Згідно із висновком приміщення старої школи є аварійним і не підлягає капітальному ремонту. 

Після завершення будівництва до школи будуть довозитись діти із трьох сіл: Романів, Хутір, Кліментовичі. Також введення в дію Корчицької ЗОШ дасть змогу звільнити приміщення дошкільного закладу, в якому на сьогодні розташовано початкову ланку школи. У звільненому приміщенні буде можливість відкрити дошкільний дитячий заклад і 100% охопити дітей дошкільною освітою. Реалізація проекту підвищить рівень економічного розвитку району, що відповідає державним цільовим програмам, а також пріоритетам розвитку регіону. 

“Діти Корчицької громади мають навчатися в нормальних умовах, і вже сьогодні ми бачимо, що це втілюється в реальність після стількох років очікування. Перебування дітей у старих, непристосованих, а тим більш аварійних приміщеннях, сьогодні неприпустимо. А тому наше завдання – якнайшвидше завершити будівельні роботи та ввести школу в експлуатацію”, – сказав Володимир Ілліч. 

В рамках реформування сільської медицини у Шепетівському районі триває будівництво двох сучасних амбулаторій загальної практики сімейної медицини– у селах Корчик та Судилків. Кошти на їх будівництво та обладнання надійшли також з державного бюджету. Окрім того, для сімейних лікарів, що тут працюватимуть, уже закуплено автомобілі. Володимир Кальніченко ознайомився із ходом будівельних робіт та поспілкувався з підрядниками. 

Ще один важливий об’єкт, який з’явився у Судилкові завдяки спільним зусиллям Уряду та місцевої влади – новеньке футбольне поле зі штучним покриттям на території місцевого ліцею. Будівництво було реалізовано в рамках реалізації  у державній програмі «Будівництво футбольних полів зі штучним покриттям в регіонах України». Половину вартості об’єкту виділено з держбюджету, ще половину виділила сільська рада.

Днями відбулося відкриття футбольного поля. Відтепер діти та молодь зможуть повноцінно займатися спортом. Оглянувши об’єкт, Володимир Кальніченко відмітив, що це футбольне поле є яскравим прикладом того, що децентралізація є однією із найголовніших реформ, адже саме вона дала можливість місцевій владі обрати свої пріоритети та шляхи розвитку.

“Дуже відрадно, що одним із цих напрямків у Судилкові вибрали саме підтримку дітей, спорту та здорового способу життя. Молодь – це майбутнє громади, і від того, які умови тут створять, залежить, чи захочуть молоді люди тут жити, працювати та народжувати своїх дітей”, – зауважив очільник області.

За матеріалами Шепетівської РДА

0
репостів
0
репостів