Розділ Події

Людей з особливими потребами знову зібрали у Шепетівці на навчання

З 20 по 22 серпня у Шепетівці вела свою роботу VIII Всеукраїнська школа майстерності для людей з особливими потребами "Світ рівних". Музей М. Островського вже декілька років тісно співпрацює із творчообдарованими людьми, які мають фізичні вади, організовуючи їх творчі вечори, персональні виставки робіт, фестивалі творчості.

Завдяки цьому проекту, люди з особливими потребами мають можливість відкрити у собі таланти, вдосконалити свою майстерність, отримати нові знання від фахівців журналістики, поезії та майстрів декоративно-прикладного мистецтва, а також знайти однодумців та друзів за інтересами.

На жаль, в країні останнім часом збільшується кількість людей з особливими потребами. Недостатня соціальна захищеність, невпевненість у завтрашньому дні, матеріальна скрута, існування психологічних бар’єрів у спілкуванні з навколишнім, відчуття неповноцінності, відсутність «живого» спілкування з однодумцями – реальна картина їх буденного життя. Життя багатьох з них обмежується простором помешкання і це робить їх приреченими на соціальну ізоляцію та зневіру у власних силах.

Учасники літературно-мистецької студії "Доля" знайомили присутніх з перлинами своєї творчості, студійці та її керівник та Вірі Кухарук вже декілька років разом підтримують реалізацію проекту та видання мистецького альманаху з творами учасників Школи. Фольклорний ансамбль "Джерельце" Судилківського будинку культури під керівництвом Анатолія Огарєва подарували музичну насолоду усім присутнім.

Музейники подякували обдарованим та старанним наймолодшим учасникам, що з таким натхненням працювали на перших майстер-класах! 

Другий день VIII Всеукраїнської школи майстерності для людей з особливими потребами проходив у міській бібліотеці №1, де учасники літературного напрямку мали чудову нагоду поспілкуватися з колегами по перу під час скайп-коференції, а в краєзнавчому музеї вирували емоції в творчій майстерні.

22 серпня відбулось урочисте закриття VIII Всеукраїнської школи майстерності для людей з особливими потребами. Підтримати учасників прийшли представники міської ради, бібліотек і мешканці міста, а привітати музичними дарунками завітав хор "Пролісок" Шепетівського УТОСу під керівництвом художнього керівника Михайла Штогріна.

Усі учасники були відзначені дипломами.

Ми вдячні всім, хто сприяв в організації і проведенні Школи майстерності - літературно-мистецькій студії "Доля" та Вірі Кухарук, колективу міської бібліотеки та її директору Анастасії Лакіді, директору дитячої художньої школи Василю Сараєву, фольклорному ансамблю "Джерельце" Судилківського будинку культури та його керівнику Анатолію Огарєву.

У другій частині урочистого закриття відбулося творче знайомство з мисткинею Світланою Лелях-Бегутовою, яка, долаючи важку хворобу, досягла творчих висот.

Школа майстерності завершила свою роботу до наступного року.

Завершилась школа, але такі заходи для людей з особливими потребами були і будуть надалі проводитись в музеї. Натхненні тим, що ці творчі зустрічі, знайомства та спілкування знаходять відгук у людей спонукає нас до втілення нових ідей. І, навіть, якщо для когось це дрібниця, то для декого - острівець щастя...

За матеріалами музею М. Островського

Останнє редагування 24 серпня 2019, 15:23

Відео

0
репостів
0
репостів