Розділ Події

У шепетівському будинку культури вшановували захисників України

Автор 12 жовтня 2018, 23:17

У міському будинку культури відбулись святкові заходи з нагоди Дня захисника України де відбулись урочисті збори та тематичний вечір. Про це повідомив відділ інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Шепетівської міської ради.

Спочатку присутні вшанували хвилиною мовчання світлу пам’ять героїв загиблих в антитерористичній операції та операції об’єднаних сил, всіх воїнів, які полягли в боях за Батьківщину, та делегували преставників громади покласти квіти до Алеї Слави та могил військовослужбовців.

Звертаючись до присутніх у залі, міський голова Михайло Полодюк висловив подяку тим хлопцям, які зараз захищають незалежність України і зазначив, що хоча незалежність була проголошена уже давно, проте і сьогодні крок за кроком ми виборюємо її не тільки на фронтах сходу України, ми це робимо і в тилу нашої України. Перші кроки за весь період незалежності й після Революції Гідності робляться лише зараз. Серед них — об’єднання духовної України, зокрема об’єднання українських  православних церков,  об’єднання різних поколінь захисників України — від стародавніх традицій козацтва, січових стрільців, УПА і до сьогоднішніх хлопців, які гідно захищають нашу Україну.

З нагоди свята, за сумлінне виконання посадових та громадських обов’язків, багаторічну плідну діяльність з національного військово-патріотичного виховання, активну участь в громадській роботі та професійну компетентність, Михайло Полодюк  вручив відзнаки Хмельницької обласної ради та Шепетівської міської ради і цінні подарунки представникам установ та військових частин міста.

Із вітальним словом до учасників свята звернулися радник голови Хмельницької облдержадміністрації Олександр Нагурний, помічник народного депутата України Романа Мацоли Ірина Топчій, виконувач обов’язки начальника Шепетівського гарнізону Олег Шкуль.

Шепетівчани — кращі захисники України — отримали Почесні грамоти та Подяки Хмельницької облдержадміністрації і цінні подарунки.

В  урочистостях також взяли участь секретар міської ради Микола Кикоть, перший заступник міського голови Володимир Вихівський, заступник міського голови Наталія Стасюк, керуючий справами виконавчого комітету міської ради Василь Рачук, депутати міської ради, військовослужбовці, учасники антитерористичної операції в Донецькій і Луганській областях  та операції об’єднаних сил, учасники Революції Гідності, ветерани війни та військової служби, учасники українського визвольного руху та члени сімей загиблих воїнів, представники громадських об’єднань міста, журналісти, громада.

Далі учасників заходу привітали творчі колективи міського будинку культури та дитячої музичної школи. У подарунок звучали музичні композиції, вокальні номери та поезія. Також виступили хореографічні колективи та муніципальний естрадно-духовий оркестр.

Усі бажаючі мали можливість ознайомитися з виставкою літератури, яку підготували бібліотеки міста та з роботами учнів дитячої художньої школи, що присвячені захисникам України.

До слова. День захисника України  відзначається в Україні 14 жовтня у день святої Покрови Пресвятої Богородиці водночас з Днем Українського козацтва та Днем створення української повстанської армії.

0
репостів
0
репостів