Розділ Події

У Шепетівці юнака судитимуть за вбивство через необережність

Автор 04 жовтня 2018, 13:20

Подія, що сколихнула Хмельниччину, сталася в серпні цього року в Шепетівському районі. 17-річний юнак прийшов по воду до криниці, поряд з якою малолітні односельці з пневматичної гвинтівки стріляли по деревах і бляшанках. Хлопець попросив і собі повправлятися у влучності.

13-річний сусід спорядив йому гвинтівку і пішов ставити на паркан горіха, в якого той мав влучити. Утім, мішенню для недосвідченого стрілка, який з необережності натиснув на спусковий гачок, став сам хлопчик. Від отриманого поранення за кілька днів він помер у лікарні. Це версія досудового слідства.

Юнаку інкримінують вбивство через необережність (ч. 1 ст. 119 КК України). Санкція статті передбачає покарання обмеженням волі на строк від 3 до 5 років або позбавленням волі на той самий строк.

Істину в справі встановлюватиме Шепетівський міськрайонний суд.

Нагадаємо, згідно зі статтею 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Прес-служба Апеляційного суду Хмельницької області

0
репостів
0
репостів