Розділ Події

Шепетівщина отримала свого кандидата від опозиції

Автор 27 квітня 2012, 23:17
Буханевич Олександр Миколайович Буханевич Олександр Миколайович

Комітет опору диктатурі нарешті визначився з єдиним кандидатом в народні депутати України від опозиції у нашому виборчому окрузі, до якого входять м. Нетішин, Славута, Шепетівка, Полянський, Шепетівський райони.

Цим кандидатом являється Буханевич Олександр Миколайович, який представляє партію «За Україну!». Народився Олександр Миколайович 25 лютого 1977 року в с. Печанівка Дзержинського району Житомирської області в сім'ї службовців. 

У 1994 р. закінчив із золотою медаллю школу, вступив до Національної юридичної академії України ім. Ярослава Мудрого, де отримав диплом з відзнакою і здобув кваліфікацію юриста.

Жага до знань привела молодого правознавця на викладацьку ниву до Національного університету "Острозька академія". За кілька місяців діяльності Олександра Буханевича гідно оцінив ректорат. Він вперше за всю історію вузу став наймолодшим заступником декана правничого факультету.

У 2002 р. його обрано депутатом Нетішинської міськради IV скликання. Відповідно до фаху, був заступником голови постійної комісії з питань депутатської діяльності, етики, регламенту, законності та правопорядку, згодом очолював депутатську групу "Народна довіра". Місцеві обранці у 2004 р. обрали його на посаду секретаря міської ради.

Займаючись депутатською діяльністю, одночасно брав активну участь у громадському житті краю. У лютому 2004 р. став головою правління Хмельницької регіональної право-захисної громадської організації "Народна довіра".

В 2004 р. Олександр Миколайович здобув другу вищу освіту. Після закінчення факультету економіки та менеджменту Європейського університету фінансів, інформаційних систем, менеджменту і бізнесу йому присвоєно кваліфікацію спеціаліста з обліку та аудиту.

У квітні 2005 р. Олександра Буханевича помітило керівництво області - його призначено керівником апарату Хмельницької обласної державної адміністрації. З його ініціативи удосконалено штатну структуру апарату адміністрації, керівні посади у підрозділах обіймали досвідчені фахівці.

Напружена та результативна праця не залишилася поза увагою Президента України Віктора Ющенка, який у липні 2006 р. призначив Олександра Миколайовича на посаду голови Хмельницької облдержадміністрації. У травні цього року Глава держави достроково присвоїв О.М. Буханевичу другий ранг державного службовця за виконання особливо відповідальних завдань.

Разом з тим, Олександр Миколайович продовжував брати активну участь у суспільно-політичному житті регіону. Навесні 2006 р. став депутатом обласної ради, ввійшов до фракції "Наша Україна". А в лютому 2007 р. на обласній конференції делегати одноголосно обрали його головою обласної організації партії "Народний Союз Наша Україна".

Останнє місце роботи було в Державній податковій адміністрації України, на посаді першого заступника Голови ДПА України. 31 березня 2010 року був звільнений з посади за власним бажанням.

Одружений. Разом з дружиною Оксаною Василівною виховують сина Костянтина.

Кар'єра. 

08.1999–12.1999 рр. – старший слідчий прокуратури м. Житомира.

01.2000–02.2004 рр. – викладач, заступник декана правничого факультету Національного університету «Острозька академія» (м. Острог, Рівненська область).

02.2004–12.2004 рр. – голова правління Хмельницької регіональної правозахисної громадської організації «Народна довіра».

12.2004–04.2005 рр. – секретар Нетішинської міської ради Хмельницької області.

04.2005–07.2006 рр. – керівник апарату Хмельницької обласної державної адміністрації.

07.2006–11.2007 рр. – голова Хмельницької обласної державної адміністрації.

03.2008–03.2010 рр. – перший заступник Голови Державної податкової адміністрації України.

0
репостів
0
репостів