Розділ Події

Шепетівчани відзначили 30-ту річницю Чорнобильської катастрофи

Автор 27 квітня 2016, 14:55
Вчора у приміщенні Шепетівської музичної школи відбувся тематичний вечір, приурочений 30-й річниці Чорнобильської трагедії. Захід відбувся за участі ліквідаторів катастрофи, міського голови Михайла Полодюка, народного депутата України від 190-го виборчого округу Романа Мацоли, посадових осіб місцевого самоврядування, представників релігійних конфесій міста, лідерів громадських організацій та шепетівчан.
Михайло Полодюк, дякуючи чорнобильцям за вагомий внесок у справу подолання наслідків аварії на ЧАЕС, за прояв мужності, героїзму, самовідданості та сили духу та з нагоди 30-х роковин Чорнобильської катастрофи, відзначив 6 ліквідаторів аварії на ЧАЕС Почесною грамотою Шепетівської міської ради. Зокрема, відзнаку отримали: Воронюк Олександр Володимирович, Яцко Іван Трохимович, Шмигований Анатолій Іванович, Солов’янов Анатолій Іванович, Коваль Володимир Степанович, Денищук Василь Дмитрович. Також з нагоди 30-х роковин трагедії матеріальну допомогу отримали 68 шепетівських чорнобильців.
Настоятель Української греко-католицької церкви, парафії св. Мучеників Бориса і Гліба отець Василь Боднар, запросив усіх присутніх до спільної молитви за мужніми захисниками нашої держави. Під час молитви було згадано про шепетівські сім’ї, у яких хтось із членів родини загинув через ліквідаційні роботи на ЧАЕС.

Окрім того, до присутніх звернувся лідер Шепетівської міської добровільної спілки «Союз Чорнобиль» Микола Чайка. Він побажав усім присутнім борцям із мирним атомом міцного здоров’я та мирного неба над головою. Микола Григорович зазначив, що тільки з Шепетівки на ліквідацію аварії на ЧАЕС було відправлено понад 400 чоловік. Всього ж, по тодішній державі, близько 3,5 млн. Сьогодні ж усі чорнобильці повинні пишатися тим, що уберегли нашу державу від величезної технологічної катастрофи і з гордістю можуть милуватися майбутніми поколіннями шепетівчан.

Тематичний вечір супроводжували музичні номери представників шепетівської художньої самодіяльності.

Відео

0
репостів
0
репостів