Розділ Події

17 контрактників склали присягу на вірність Вітчизні

Автор 07 листопада 2015, 15:28
30 жовтня, у м. Шепетівці сімнадцять військовослужбовців, п'ятнадцять з яких – дівчата, склали присягу на вірність Вітчизні, на вірність українському народові. Про це у своєму Фейсбуці написав митрополит Антоній Махота.
Ще зовсім небагато часу минуло з тих пір, коли стала відомою гірка новина про розформування військової частини А 0757 (п’ятого містечка), що дислокувалася у Шепетівці. Для багатьох це було справжнім шоком, тим більше, що у нашій країні з 2014 року триває неоголошена війна.

Але з серпня місяця 2015 року п’яте містечко поволі «ожило». Тепер тут дислокується в/ч А 2375. Днями тут відбулася вельми приємна подія – 17 військовослужбовців контрактної служби присягнули на вірність Україні.

Тридцятого жовтня з самого ранку з території військового містечка було чути святковий марш. Муніципальний духовий оркестр під керівництвом І. Кабація зустрічав усіх гостей, що прибували на знакову подію.

Військовослужбовці строкової служби, керівництво частини, рідні, близькі, гості чекають на плацу іменинників свята. Старшина В.Балій приймає присягу у 15 представниць прекрасної статі та двох молодих чоловіків.

Кожен із тих, хто складав присягу, чітко вимовляв кожне слово, бо нині слова присяги мають для усіх особливе значення. Усі ми живемо у такий непростий час, коли слова «мир», «патріотизм», «Батьківщина» набули особливого забарвлення і звучать вони за покликом серця, за покликом душі. Тому кожен військовий, який зачитував перед присутніми текст клятви, вкладав у неї більше, ніж здавалося насправді.

З прийняттям присяги контрактників привітав командир частини, підполковник Г.Гордієнко. А аматори сцени міського будинку культури вручили командирові запашний коровай.
Протоієрей Василь Гетьман, священнослужитель Хмельницької єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату, відслужив урочистий молебень, окропив військовослужбовців свяченою водою і вручив молитовнички для воїнів. А командиру частини подарував ікону, яку вишила для наших воїнів-захисників прикута до ліжка жінка.

Виконуючий обов’язки міського голови, секретар міської ради М.Полодюк привітав військовослужбовців зі знаменною подією і побажав гідно нести звання військового, продовжувати славні традиції січових стрільців, відстоювати честь і свободу рідного народу, рідної землі.

Рідні та близькі люди також привітали контрактників з гарною подією, яка стала новим відліком у долі кожного військовослужбовця в/ч А 2375.
Останнє редагування 07 листопада 2015, 21:35
0
репостів
0
репостів