Розділ Події

Після бойових дій в зоні АТО завітав до свого навчального закладу

Автор Байло М.М. 04 листопада 2015, 17:36
2 листопада 2015 року учні групи №203 мали нагоду зустрітися з випускником Шепетівського професійного ліцею Володимиром Бойчуком. Він заслужив відпустку після бойових дій в АТО і завітав до рідного ліцею.
У лютому місяці 2015 року Володимир закінчив Шепетівський професійний ліцей, з 7 квітня 2015 року пішов на контракту службу у 501 Окремий Батальйон Морської Піхоти м. Миколаїв. По липень місяць проходив курс молодого бійця та бойове злагодження у першій бригаді морської піхоти ім.. К.Ольшанського. 21 липня наказом Президента батальйон був відправлений у сектор «М», а саме для оборони с. Широкіно в 10 км від Маріуполя. Так як закінчив ліцей по спеціальності електромонтер-радіомеханік, службові обов’язки Володимира полягають у забезпеченні зв’язку між підрозділами, адже він зв’язківець. 

Під час зустрічі Бойчук В. розповів про цікаві моменти, які мали місце під час несення ним служби, а учні групи №203 слухали оповідача з цікавістю та допитливістю і кожен самостійно для себе робив висновки. За короткий період часу молодий солдат не раз дивився смерті в обличчя, на його очах загинув бойовий побратим, товариш Андрій. 

Розповідаючи про свої бойові дії на Сході, Володя згадав про ветерана ВОВ Мартинчука Григорія Степановича. Група у якій навчався учень надавала шефську допомогу ветерану протягом всіх років навчання учня в ліцеї. А в день смерті Григорія Степановича, саме Володя Бойчук та Олександр Дикун проводжали в останню путь ветерана і несли його бойові нагороди. У ті хвилини учень і гадки не мав, що незабаром йому, випускнику ліцею, доведеться йти захищати цілісність України на Сході держави. 

Патріотичний дух нашого випускника не згасає, характер загартувався під ворожими кулями, Володимир справжній патріот, захисник нашої рідної України.
0
репостів
0
репостів