Розділ Події

Начальника одного з відділень Шепетівської виправної колонії засуджено за одержання хабара

Автор 12 жовтня 2015, 13:34
Шепетівським міськрайонним судом винесено вирок у кримінальному провадженні, розслідуваному прокуратурою Хмельницької області, стосовно начальника одного із відділень Шепетівської виправної колонії за ч.1 ст. 368 (одержання службовою особою неправомірної вигоди) КК України. Про це повідомила прес-служба прокуратури Хмельницької області.
Нагадаємо, 6 серпня працівниками прокуратури області спільно зі спецпідрозділом управління СБУ в області його було викрито на одержанні 5000 гривень неправомірної вигоди від засудженого до 3 років позбавлення волі за крадіжку. За таку суму працівник пенітенціарної установи пообіцяв в’язневі підготувати матеріали для застосування до нього умовно-дострокового звільнення. Після того, як за рішенням суду ув’язненого було звільнено з місць позбавлення волі, начальник відділення колонії неодноразово ставив йому вимогу передати вказані кошти за надані «послуги», на що той змушений був погодитись.

Під час судового розгляду кримінального провадження під безперечними доказами державного обвинувача хабарник повністю визнав свою вину та розкаявся у вчиненому. Вироком суду в межах санкції зазначеної статті йому призначено покарання у виді штрафу в розмірі 17 000 гривень з позбавленням права обіймати відповідні посади строком на 2 роки, без спеціальної конфіскації.
0
репостів
0
репостів