Розділ Події

Шепетівчани взяли участь в Мегамарші у вишиванках та відсвяткували День Героїв

Автор Дмитро Пісарцов 24 травня 2015, 22:23
Вже вдруге, за гарною традицією, шепетівчани беруть участь у Мегамарші вишиванок, а заодно в парку відзначають День Героїв.
Вчора в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк, депутати міської ради, активна громадськість взяли участь у святкових заходах, які розпочалися на площі Тараса Шевченка і продовжилися у міському парку культури та відпочинку.

Опісля вокальних та танцювальних композицій у виконанні шепетівських дітей та молоді, три сотні учасників у вишиванках сформували колону і рушили ходою вулицями Героїв Небесної сотні, Валі Котика, Проспекті Миру до міського парку культури та відпочинку, де відбулося святкування Дня Героїв. Також у шепетівському марші взяли участь лідери загальнодержавного, обласного та міського осередків ВО «Свобода», містяни з дітьми. На шляху до парку учасників ходи радо вітали мешканці міста, хто був вбраний у вишиванку також приєднався.

Нагадаємо, що День Героїв — щорічне свято, встановлене на честь українських воїнів-борців за волю України, передовсім лицарів Київської Руси, козаків Гетьманської Доби, Січових Стрільців та воїнів армій УНР, УПА та діячів ОУН. 1941 року Другий Великий Збір Організації Українських Націоналістів постановив щороку, 23 травня, вшановувати День Героїв. Саме 23 травня у 1938 році в Роттердамі було вбито Євгена Коновальця. Також у травні пішли з життя найкращі сини України XX століття: Микола Міхновський, Симон Петлюра та Євген Коновалець.

У наші дні свято набуває нового забарвлення. Сучасні Герої – військовослужбовці боронять незалежність та територіальну цілісність на сході України, беручи участь у АТО.

На святковому концерті для гостей виступали бандурист Ярослав Джусь, Леся Рой та гурт «Телері», Валерій Гладунець та гурт «Варйон», авторські пісні виконав і Богдан Одуд – голова міського осередку ВО «Свобода». Його патріотичні пісні стали гарним доповненням відзначення Дня Героїв.

Під акомпанемент музик молодь та дітвора кружляли в українських традиційних танцях.

Підсилив атмосферу святкового дійства традиційний вже для Дня Героїв козацький куліш, яким пригостили містян. Дітей благодійники свята частували морозивом та безалкогольними напоями. Також для діток працювали атракціони.
Фотозвіт Островського О.В. Фотозвіт Віри Кухарук

Мегамарш вишиванок. Фото Дмитра Пісарцова День Героїв. Фото Дмитра Пісарцова
Останнє редагування 24 травня 2015, 22:58

Відео

0
репостів
0
репостів