Розділ Події

Відбулося чергове засідання виконавчого комітету

Автор shepetivka-rada.gov.ua 22 травня 2015, 21:20
Під час засідання виконавчого комітету Шепетівської міської ради, яке провів в.о. міського голови, секретар міської ради Михайло Полодюк було розглянуто 20 питань порядку денного.
Про встановлення режиму роботи об'єктів торгівлі та сфери послуг доповіла заступник начальника управління економічного розвитку міськвиконкому Олена Колеснік.

Т.в.о. начальника Шепетівського міського відділу УМВС України в Хмельницькій області Олександр Завадський доповів членам виконкому про стан боротьби зі злочинністю в місті за І квартал 2015 року.

Члени виконкому інформацію про стан боротьби зі злочинністю, забезпечення правопорядку в Шепетівці за І квартал 2015 року взяли до відома та рекомендували керівництву Шепетівського міськвідділу внутрішніх справ приймати участь у всіх спільних заходах з представниками місцевої влади щодо вирішення питань правоохоронної та профілактичної роботи на території міста.

Також керівництву міліції наголошено на необхідності перешкоджати розповсюдженню та реалізації наркотичних речовин у нашому місті та регіоні; проводити роботу у сфері протидії корупції та виявлені фактів хабарництва з боку посадових осіб та державних службовців на території Шепетівки; активізувати роботу міського відділу внутрішніх справ щодо припинення несанкціонованої торгівлі в невстановлених місцях, на тротуарах, газонах міста, руху та паркуванню автомобільного транспорту на тротуарах та газонах міста; проводити патрулювання з метою забезпечення громадського порядку та виявлення фактів правопорушень по вулицях міста із залученням громадських формувань, тощо.

Про діяльність громадських об'єднань міста у 2014 року доповіла начальник відділу інформації, преси та зв'язків з громадськістю Наталія Міщук. Вона зауважила, що Шепетівським міськрайонним управлінням юстиції станом на 1 січня 2015 року на Шепетівщині зареєстровано 116 громадських об'єднань. Серед активних громадських організацій, що діють на теренах міста Шепетівки є: ВПГО «Хмельниччина. Самооборона і контроль.», Шепетівська міська рада організації ветеранів України, Шепетівська спілка ветеранів Афганістану, Територіальна організація Українського товариства сліпих (УТОС), Шепетівське товариство реабілітації інвалідів «Світанок», Шепетівське міське товариство політичних в'язнів, репресованих та членів їх сімей, молодіжна громадська організація «Кедр», тощо. Діють у Шепетівці 3 громадських організації, які представляють об'єднання національних меншин, зокрема це: Єврейське культурно-освітнє товариство «ТИКВА», Шепетівське міське вірменське культурно-просвітницьке товариство «Алашкерт» та Шепетівський осередок Спілки поляків України.

Позитивним зрушенням у сфері фінансування громадських організацій міста є відновлення процесу фінансування шляхом прийняття відповідних програм. Так, рішенням LVI сесії міської ради VI скликання від 31 липня 20124 року №2 затверджено Програму підтримки громадських організацій міста Шепетівки на 2014 – 2015 рр. Вона розроблена для забезпечення статутної діяльності та фінансової підтримки громадських організацій інвалідів та ветеранів. Відповідно до вище зазначеної Програми 10 громадських організацій отримали кошти на діяльність на загальну суму 28 275 грн.

З метою проведення санітарно-гігієнічних заходів та ремонтних робіт в дошкільних навчальних закладах міста, пов'язаних з їх підготовкою до нового навчального року, члени виконкому затвердили графік тимчасового закриття дошкільних навчальних закладів міста.

Головний спеціаліст по мобілізаційній роботі Володимир Бученко доповів присутнім про проведення заходів з формування та забезпечення життєдіяльності роти охорони Шепетівського-Полонського об'єднаного військового комісаріату.

Окрім цього члени виконкому розглянули житлові питання, питання містобудування та архітектури, тощо.
0
репостів
0
репостів