Розділ Події

Із захисником втратили зв'язок пів року тому: у Судилкові попрощались із Ждановичем Юрієм

Автор 24 вересня 2024, 15:16

24 вересня 2024 року у Судилківській громаді зі скорботою та болем у душі в останню земну дорогу провели Воїна – Захисника рідної землі Ждановича Юрія Адильовича. Про це повідомили у сільській раді.

Жданович Ю.А. народився 27 жовтня 1979 року на Білогірщині в селі Ювківці. Після навчання у школі вступив до Плужненського ПТУ, здобув професію тракториста, за спеціальністю трохи працював у рідному селі.

Потім у біографії Юрія Адильовича з’явилися сторінки, пов’язані зі службою у Шепетівській виправній колонії та роботою оператора сушильних установок на одному з підприємств у Сварог Вест Груп. Скрізь, де працював, відзначався відповідальним ставленням до своїх обов’язків, чудовим колегою, вмів підтримати ближнього добрим словом та порадою.

У 2002 році зустрів свою долю. Разом з дружиною Ольгою створили міцну сім’ю. Жили щасливо та дружно, виховували трійко дітей: двоє синів та доньку. Проживали в Судилкові, який став рідним для Юрія Адильовича. Так багато було у планах, мріях та задумах, але все перекреслила жахлива і клята війна.

13 лютого 2023 року Жданович Ю.А. був призваний на військову службу Шепетівським РТЦК та СП. Мужній, відважний Воїн-Захисник, вірний син України, великий патріот і життєлюб до останнього подиху виконував священний обов’язок захисту Батьківщини.

Юрій Адильович – стрілець-помічник гранатометника гірсько-штурмового відділення гірсько-штурмового взводу гірсько-штурмової роти однієї з військових частин, сержант, хоробро захищав рідну землю від російського окупанта. Вірний присязі син України, патріот рідної землі, за мир в Україні віддав найдорожче – своє життя. Загинув 07 березня 2024 року під час ведення бойових дій поблизу одного з населених пунктів Пологівського району Запорізької області.

Страшна війна забрала життя, забрала нездійснені мрії, забрала люблячого сина у матері, люблячого чоловіка у дружини, люблячого татуся у синів та донечки. Непоправна втрата і незагойна рана. Розділяємо горе родини, низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед вічною і світлою памʼяттю Воїна-Захисника.

Останні земні гостини з родиною та близькими у Судилкові. Провести Захисника до місця останнього спочинку прийшли військовослужбовці, представники духовенства, представники місцевої влади, жителі громади, друзі і всі, хто знав Юрія Адильовича.

Судилківчани і відвідувачі громади зустріли та провели Захисника України в останню дорогу «живим коридором» Шани. Вересневий день не шкодував сонця та по-осінньому ще теплого вітерця Герою, супроводжуючи траурну процесію, а гіркі сльози пекучим болем проникали в саме серце.

Плакали всі, бо болить…

Поховали Юрія Адильовича у Судилкові з усіма військовими почестями.

Світлий спомин про звитягу і подвиг Захисника України Ждановича Ю.А. назавжди залишиться в наших серцях.

Він наближав нашу Перемогу!

Слава і Шана Герою України!

Вічна пам’ять Герою України...

Розпорядженням Судилківського сільського голови 24, 25, 26 вересня 2024 року у громаді оголошені днями жалоби.

0
репостів
0
репостів