Розділ Події

Жителі Славутської громади провели у вічність захисника України Дмитра Базовського

Автор 28 серпня 2024, 16:26

Сьогодні славутчани у скорботі схилили низько голови та провели в останню земну дорогу вірного сина України, нашого захисника та земляка – Базовського Дмитра Дмитровича.

Народився Дмитро 6 червня 1987 року в місті Славуті. З 1994 року вступив до першого класу Славутської загальноосвітньої школи №2, де навчався до 9-го класу. Далі продовжив навчання у Славутському професійному ліцеї, який закінчив у 2005 році, здобувши спеціальність «Водій».

Закінчивши навчання, із 2005 по 2006 рік, проходив військову строкову службу. Після цього працював на місцевих підприємствах – Славутському маслоробному комбінаті, заводі «Будфарфор» та товаристві «Сан-Сервіс».

Із початком повномасштабної війни, 27 лютого 2022 року Дмитро був мобілізований до лав Збройних Сил України.

Захищав державу на найгарячіших напрямках, зокрема Бахмутському, де отримав бойове поранення. Після лікування повернувся до виконання службових обов’язків - обороняв Куп'янський напрямок на Харківщині. Службу проходив на посаді кулеметника у 57-й окремій мотопіхотній бригаді імені кошового отамана Костя Гордієнка.

Солдат Дмитро Базовський помер 26 серпня 2024 року від раптової зупинки серця.

У Захисника України залишилася дружина, син, сестра, брат та племінник.

Як згадують рідні, Дмитро був дуже доброю та життєрадісною людиною, мав багато товаришів та друзів. Любив життя, свої близьких та рідних. Захоплювався риболовлею, будував плани на майбутнє, але тепер вони так і залишаться нездійсненими…

Міський голова, виконавчий комітет, депутатський корпус Славутської міської ради та вся Славутська громада висловлюють щирі співчуття рідним та близьким відданого Воїна України.

Безжальна війна забирає життя найкращих синів України. Руйнує родини, руйнує плани на щасливе майбутнє… Пам’ять про нашого воїна Базовського Дмитра Дмитровича назавжди залишиться на сторінках історії Славутської громади та незалежної України.

Важко знайти слова втіхи для рідних і близьких. Це непоправна втрата для всіх нас. Тепер Дмитро – навічно з небесною вартою, а над його могилою навіки майорітиме синьо-жовтий стяг.

Слава Україні! Героям Слава!

Пресслужба Славутського МВК.

0
репостів
0
репостів