Розділ Події

У Ізяславі відкрили Алею пам'яті захисників України

Цими днями у Ізяславській громаді Шепетівського району відбулася важлива подія, що зібрала мешканців для вшанування пам'яті тих, хто пожертвував собою заради нашої свободи та мирне небо над головою - церемонія відкриття Алеї пам'яті захисників України. 

Розташовується алея у Парку Слави міста Ізяслав, навпроти меморіалу загиблих захисників під час Другої світової війни. Таке розташування підкреслює зв'язок між поколіннями воїнів, які боронили свою землю в різні часи і нагадує про те, що героїзм українського народу є неперервним.

На металевих конструкціях Алеї розміщені світлини померлих/загиблих військовослужбовців - вихідців Ізяславської громади, кожен з яких був справжнім патріотом і відданим сином своєї Батьківщини; із QR-кодом - описом життєвого і бойового шляху кожного бійця. Історія кожного Воїна Світла – це історія про сміливість і самовідданість.

На церемонії відкриття зібралися родичі померлих/загиблих бійців, ветерани, представники місцевої влади та небайдужі мешканці громади. Усі вони з глибоким сумом та гордістю вшанували пам'ять оборонців України.

Під звуки пісні - реквієм «Плине кача по Тисині» присутні вшанували хвилиною мовчання Воїнів Небесного війська.

Представники духовенства Православної Церкви України відправили панахиду за Воїнами Світла та провели освячення Алеї.

Під час виступів промовців було наголошено на тому, що війна, розпочата російськими окупантами, стала найбільшим випробуванням для нас, українців, для нашої національної гідності та волелюбності. У цьому страшному конфлікті, який розпочався у 2014 році, загинули тисячі військових та мирних жителів, серед яких і воїни з нашої громади.

Ця Алея стане для нас усіх символічним місцем, яке щодня має нагадувати про подвиг наших Воїнів Світла. Про те, якою ціною дається нам наша свобода. Про те, яку ціну платять воїни за наші мирні ранки та спокійні ночі. Це крок до того, щоб жертва наших новітніх героїв не була марною, а пам’ять про них жила в серцях людей навіки».

Офіційна частина заходу завершилась покладанням квітів та хвилиною мовчання.

Імена наших Воїнів Небесного Війська навічно вкарбовані в історію України та Ізяславщини. Ця Алея – символ жертви, яку принесли наші воїни і про яку жоден із нас не має права забувати.

Ізяславська міська рада

Відео

0
репостів
0
репостів