Розділ Події

«Заплакало небо і плач не стихає…»: у Судилківській громаді попрощалися із захисником Сагатим Дмитром

Автор 03 серпня 2024, 15:06

Сьогодні, 3 серпня 2024 року зі скорботою та болем у душі в останню земну дорогу у Судилкові провели Захисника рідної землі, Героя України, солдата мінометного відділення мінометного взводу роти вогневої підтримки однієї з військових частин Сагатого Дмитра Анатолійовича.

Дмитро Анатолійович, судилківчанин, народився 08.11.1983 року. У Судилкові пройшло дитинство, тут навчався у Судилківській школі I-III ступенів. Зростав доброзичливим, чуйним, щирим, ввічливим, відповідальним юнаком – таким залишався і в дорослому житті.

Після закінчення школи був призваний до лав армії. Після служби рік брав участь у підрозділі ЗСУ у миротворчій місії в Іраку. Потім повернувся додому і зайнявся будівельною справою - працював у складі будівельної бригади. Працьовитий, майстровитий, робота «горіла» в його руках.

Є сторінка біографії у книзі життя Дмитра Івановича, назва якій «Захист рідної землі». У серпні 2022 року призваний по мобілізації Шепетівським РТЦК та СП Дмитро став на захист незалежності, суверенітету та територіальної цілісності країни.

За мир в Україні Він віддав найдорожче – власне життя. Загинув Сагатий Д.А. 28 липня 2024 року в районі одного з населених пунктів Луганської області під час виконання бойового завдання, пов’язаного із захистом Батьківщини. Клята війна перекреслила всі плани, забрала у матері люблячого сина, у доньки – люблячого батька.

У Судилкові дощить, небо плаче разом з нами за новітнім Героєм України. Сьогодні Дмитро Сагатий востаннє побував на земних гостинах у мами та рідному селі. Провести Захисника до місця останнього спочинку прийшли побратими - військовослужбовці, представники духовенства, представники місцевої влади, жителі громади, друзі, однокласники і всі, хто знав Дмитра. Односельці зустріли воїна та провели в останню дорогу живим коридором Шани. Плаче і кричить від болю душа, незагойна рана і непоправна втрата для родини і всієї громади…

Розділяємо горе родини, низько схиляємо голови у глибокій скорботі перед вічною і світлою памʼяттю Героя України.

Поховали Сагатого Д.А. в рідному Судилкові з усіма військовими почестями.

Світлий спомин про мужнього Захисника України Сагатого Д.А. назавжди залишиться в наших серцях - Він наближав нашу Перемогу!

Слава і Шана Герою України!

Вічна пам’ять…

Розпорядженням Судилківського сільського голови 03, 04, 05 серпня 2024 року оголошено Днями жалоби у громаді.

Судилківська селищна рада

0
репостів
0
репостів