Розділ Події

Парашутники сполохали Шепетівку

Автор 27 липня 2014, 12:44
Вчорашній день запам'ятався шепетівчанам детективною історією про парашутистів, які вистрибнули з літаючого засобу над територією ремонтного заводу. Сталось це близько 10.30 ранку і багато людей були свідками цієї події, але попри це, з поширенням чуток по місту, версії того, що відбулось різнились кардинально.
Одні розповідали, що був один парашютист і він стрибав з гвинтокрила, інші розповідали, що парашютистів було двоє з автоматами: у одного не розкрився парашут і він лежить в реанімації, а іншого шукають військові та міліція по місту. Дехто розповідає, що парашутисти приземлились на його городі та втекли, що їх шукали міліціонери з собаками, але вони втратили слід. Коротше кажучи, з фантазією у деяких шепетівчан все надто добре.

Насправді історія була значно тривіальнішою і безглуздою. Багато хто не знає, але 26 липня в країнах СНГ відмічають День парашутиста. У цей день у 1930-му році група радянських льотчиків-парашутистів неподалік від російського м. Воронежа виконала першу серію показових стрибків з двомоторного літака. Ця видовищна подія сприяла початку масового розвитку парашутизму в Радянському Союзі.

Це свято двоє наших земляків захотіли відмітити як подобає, тому орендували кукурузник, злетіли із Судилківського аеродрому та вистрибнули з парашутами над Шепетівкою. Політ був узгоджений з відповідними службами Хмельницького, тому нічого не передбачало проблем, але як виявилось цього було недостатньо.

Один з парашутистів вирішив приземлитись на полі, що знаходиться біля Ремонтного заводу, а так як не всі були в курсі того хто це спускається до них з неба, то звичайно сполохані працівники заводу та мешканці того району повідомили про це міліцію. Тим паче, що на цьому тижні Ремонтний завод вже псевдо мінували, тому така непересічна подія як спуск невідомої людини з неба справив неабияке враження на шепетівчан.

Прибувший на місце події наряд міліції зустрів чоловіка, який саме склав парашут, та взяли у нього пояснення, короткий опис яких ми описали в цій новині. Ось так, збіг обставин породив масу чуток про диверсантів на території Шепетівки.
0
репостів
0
репостів