Розділ Події

32 роки з дня створення відзначила військова частина, що боронить Хмельницьку АЕС

Автор 01 липня 2024, 18:21

У Нетішині відбулося святкування 32-ї річниці з Дня створення військової частини Національної гвардії України, яка охороняє Хмельницьку АЕС. З цієї нагоди сьогодні відбулися урочистості та нагородження особового складу. 

Урочистий захід зібрав численних гостей, серед яких були генеральний директор філії ВП «Хмельницька АЕС» Андрій Козюра та начальник Нетішинської міської військової адміністрації Григорій Олендра.

Протягом 10 років військовослужбовці підрозділу беруть участь у військових операціях для забезпечення територіальної цілісності України.

Розпочався захід з хвилини мовчання в пам’ять про загиблих українців внаслідок агресії рф проти України. Серед них – четверо військовослужбовців-охоронців ХАЕС. Відповідно до Указу Президента України від 19 червня 2024 року Орденом за мужність ІІІ ступеня посмертно нагороджено Назара Ковальчука, Сергія Косточкіна, Дениса Радченка і Павла Теслюка.

Цей момент став символом шани і вдячності всім, хто поклав найдорожче - своє життя, за незалежність, територіальну цілісність та суверенітет нашої країни.

З нагоди свята було вручено ряд відзнак та нагород. Відповідно до Указу Президента України командир частини нагородив військовослужбовців медалями «За оборону України», нагрудними знаками та цінними подарунками від Командування сил територіальної оборони «Захід», грамотами начальника Західного територіального управління НГУ та відзнаками командира військової частини 3043.

За дорученням начальника Хмельницької ОВА Григорій Олендра вручив грамоти, подяки та цінні подарунки від обласної, районної та міської військових адміністрацій для нацгвардійців.

Генеральний директор філії ВП «Хмельницька АЕС» Андрій Козюра також приєднався до привітань та вручення нагород, висловивши свою підтримку та вдячність особовому складу частини за зразкове виконання службових обов’язків.

Завершився захід виконанням Державного Гімну України, який об’єднав усіх присутніх у патріотичному дусі.

За матеріалами ХАЕС та в.ч. 3043

Останнє редагування 01 липня 2024, 18:29
0
репостів
0
репостів