Розділ Події

Шепетівська громада назавжди попрощалася з оператором БпЛА Богданом Шаховим

Автор 06 червня 2024, 15:35

Шепетівська громада, стоячи на колінах, провела в останню земну дорогу Шахова Богдана Анатолійовича, нашого земляка, оператора 2 відділення безпілотних авіаційних комплексів 4 взводу ударних безпілотних авіаційних комплексів роти ударних безпілотних авіаційних комплексів військової частини, який героїчно загинув у бою з російськими загарбниками, захищаючи свою землю, нашу рідну Україну.

Богдан Анатолійович Шахов народився 26 лютого 1998 року в Шепетівці. Мама Тетяна згадує, що вони зі старшим братом Романом росли, як і всі хлопчиська, хоч і сварились, але один за одного були горою. Навчався Богдан у загальноосвітній школі №7, після закінчення 9 класів, у 2013 році, продовжив навчання у Шепетівському профільному ліцеї за спеціальністю «столяр».

Богдан був працелюбним хлопцем, разом з братом допомагали матері по господарству, доглядали за дачною ділянкою, опікувалися хворою бабусею поки мама була на роботі. Після закінчення ліцею Богдан вирішив обрати військову спеціальність та підписав контракт з 8 полком спеціального призначення, що базується у Хмельницькому.

За роки служби пройшов багато профільних курсів та навчань, зокрема опанував спеціальність оператора БпЛА. Був учасником бойових дій, брав участь у боях у Донецькій та Луганській областях.

Часто приїздив додому, допомагав мамі та займався улюбленою справою – був ді-джеєм в одному з клубів Шепетівки. Там і познайомився з майбутньою дружиною – Анастасією.

Спочатку спілкувались онлайн, адже Богдан був на службі. У 2020 році, зрозумівши, що не можуть один без одного, вирішили поєднати свої долі та одружились. Жили та працювали у Хмельницькому.

Богдан, після закінчення служби влаштувався за професією та працював на виробництві меблів. Після початку повномасштабної війни подружжя вирішило повернутись до рідного міста. Тут, відсвяткувавши 26 лютого свій 24 день народження, Богдан пішов у військкомат добровольцем.

Він розумів, що має досвід та можливість захистити найрідніших. Його розподілили до однієї зі військових частин міста. У складі військ протиповітряної оборони проходив службу у Старокостянтинові, Ладижині та на Харківщині. Цьогоріч був переведений до 79 окремої десантно-штурмової Таврійської бригади.

Ще з часів АТО мав позивний Детройт (Detroit). На запитання, чому саме Детройт сміявся і казав, як місто в США. Йому подобалось у війську – це було його, він легко опановував нові навички, був відповідальним та працелюбним.

Богдан дуже чекав закінчення війни, мав багато планів в цивільному житті. Ще до повномасштабного вторгнення, він вирішив здобути вищу освіту та у 2019 році вступив до Луцького національного технічного університету на спеціальність «Туризм». У 2022 році здобув ступінь бакалавра.

Близькі згадують, що Бодя був дуже добрим та сонячним юнаком, зовсім не конфліктним, позитивним та легким у спілкуванні. Мав захоплення – колекціонував іграшкові моделі машин. Богдан мріяв навчитися грати на гітарі та на 25-річчя, від рідних, у подарунок отримав омріяний інструмент. Його щастю не було меж.

У відрядження приїздив не часто, але кожного разу намагався все встигнути й провести час з найріднішими. Востаннє Богдан приїздив додому в кінці травня на день народження дружини. 6 днів довгоочікуваної відпустки він провів з рідними, близькими та друзями. Навідався до мами, щоб допомогти по господарству, запевнив, що наступного разу допоможе підготуватися до зими. А потім знову став у стрій, вирушив на завдання на Схід. Востаннє спілкувався з дружиною телефоном 2 червня ввечері. За кілька годин зв’язок з ним зник.

Загинув Богдан Шахов 2 червня 2024 року, виявивши стійкість та мужність у бою за батьківщину, під час виконання бойового завдання в ході ведення бойових дій на Донецькому напрямку.

У пам’яті всіх, хто знав Богдана, назавжди залишиться його світлий, добрий, щирий та доброзичливий образ. Ми низько схиляємо голови у глибокій жалобі й висловлюємо щирі співчуття згорьованій родині, близьким та побратимам воїна.

Герої не вмирають!

Слава Україні!

Шепетівська міська рада

0
репостів
0
репостів