Розділ Події

На Шепетівщині відбулось заняття з основ національного спротиву

Автор 26 травня 2024, 19:39

Нещодавно на території Ізяславської громади на Шепетівщині відбулись чергові навчання з основ національного спротиву для представників Ізяславської міської, Сахновецької та Плужненської сільських територіальних громад. Проте цього разу до присутніх учасників долучились представники Ямпільщини та заняття пройшло «в польових умовах» - на відкритому просторі.

Ведення бойових дій в таких умовах має низку особливостей та складнощів, які має враховувати кожен оборонець, аби успішно виконати поставлені завдання. Усіма корисними секретами виживання у польових умовах ділилися досвідчені інструктори, котрі мають досвід у бойових діях та працюють з різними групами військовослужбовців, зокрема цивільними.

Програма навчання включала кілька напрямків, в тому числі тактичну та вогневу підготовку, тактичну медицину, виживання, тощо.

Під час заняття, яке тривало упродовж кількох годин, його учасники мали можливість закріпити знання щодо алгоритму дій під час різних видів тривоги та надзвичайних ситуацій різного характеру: як виживати у таких місцях та орієнтуватись на місцевості за картою; знати не лише просто як користуватись зброєю (не завдавши шкоди ні собі, ані оточенню, натомість виконавши завдання по боротьбі з ворогом), а й про нестандартні варіанти використання цієї зброї, які ж бувають види її несправностей, як підготувати боєкомплект та його розміщення в предметах екіпірування, тощо.

Окрім того, навчались не стільки самій тактичній медицині, як дотриманню правил поведінки у тій чи іншій ситуації, як евакуювати пораненого, як підійти до нього, як його забрати, щоб самому не стати трьохсотим або двохсотим, і т.п.

Ізяславська міська рада

0
репостів
0
репостів