Розділ Події

З Німеччини до Шепетівки передали ще одну пожежну машину

П’ять пожежних автомобілів проїхали тисячі кілометрів з Німеччини щоб стати до строю у боротьбі військових пожежників та державної служби з надзвичайних ситуацій Хмельниччини проти військової агресії та щоденних викликів.

Сучасна автодрабина німецького виробництва свої потужності продемонструвала одразу по прибуттю – на майдані Незалежності у Хмельницькому, де і вручили техніку для ДСНС та військових підрозділів області.

«Ми планували продати цю автодрабину, але знаємо, який біль вже другий рік переживає Україна, її населення та, яку важку роботу виконують наші колеги - українські рятувальники. Тому вирішили – автодрабина стане вам у більшій нагоді та допомагатиме виконувати покладені на вас важкі випробування війною і, по суті, долучиться до відстоювання вашої Незалежності», - зазначив комендант пожежної частини міста Мехерніх, Німеччина Маркус Куртензіфен.

Головну скрипку в отриманні техніки для області відіграли волонтери громадської організації «Мистецька сотня «Гайдамаки»». Саме завдяки їхній тісній співпраці з німецькими партнерами автопарк і рятувальників, і військових-пожежників поповнився необхідною автотехнікою.

«Ми вдячні нашим іноземним партнерам за довіру до нашої професійної діяльності та українським волонтерам-активістам, завдяки яким вдалося отримати цю техніку, - зазначив виконуючий обов’язки начальника Головного управління ДСНС у Хмельницькій області Олександр Свірчук. – Техніка буде допомагати рятувальникам боронити область від ворожих атак та щоденних надзвичайних ситуацій».

Іншу пожежну спецтехніку передано для військових підрозділів Хмельниччини.

"Були проведені переговори з громадою міста Кельн, яка надала нам ці п’ять машин. Чотири автомобілі йдуть на Хмельниччину. Це Старокостянтинів, Шепетівка, на наше головне управління. "Вежа" буде працювати в Хмельницькому. І одна йде на першу танкову бригаду під Авдіївку", — розповів Олександр Попов.

Крім того, волонтери з Німеччини обговорили з рятувальниками і можливу подальшу співпрацю у сфері підтримки надзвичайників у щоденних викликах проти вогню та війни.

Символічним завершенням заходу стало підняття на одній із пожежних машин Державного прапора України.

Нагадаємо, що Шепетівські рятувальники у грудні 2023 року вже отримали один сучасний автомобіль від Добровільної пожежної команди міста Бюзума з Німеччини.

Останнє редагування 19 січня 2024, 17:54

Відео

0
репостів
0
репостів