Розділ Суспільство

Шепетівські рятувальники отримали сучасний автомобіль від колег з Німеччини

Автор 23 грудня 2023, 15:59

Шепетівські рятувальники отримали сучасний автомобіль від Добровільної пожежної команди міста Бюзума з Німеччини. Про це повідомило Шепетівське районне управління ГУ ДСНС України у Хмельницькій області.

Висловлюємо слова вдячності друзям Пожежній службі Бюзума та Крістіану Верволлу за надану технічну допомогу у вигляді пожежної автодрабини на базі автомобіля MAN. Тепер порятунок людей з висоти та реагування на різні надзвичайні події буде забезпечувати сучасний автомобіль із новітнім обладнанням з множинними допоміжними функціями, які полегшують роботу рятувальникам.

Як розповіли німецькі колеги, влітку тридцятилітній рятувальний апарат замінили на новенький. Як правило, стара поворотна драбина все ще повністю функціональна і могла би протягом десяти років ще забезпечувати потреби міста Бюсум.

Однак, MAN DLK 23/12 був придбаний як відремонтований вживаний автомобіль. Була необхідна ще одна серйозна і, ймовірно, дорога перевірка, щоб він міг продовжувати експлуатуватися. Тому у 2022 році представники громади Büsum вирішили придбати нову поворотну драбину з економічних причин.

В Україні вкрай потрібні пожежні машини, особливо поворотні драбини. Деякий час тому пожежна охорона на Хмельниччині втратила стару поворотну драбину, яка була зруйнована під час вибуху. Взагалі там не вистачає всього рятувального обладнання. Багато інших західних громад і міст вже зробили подібні пожертви.

У п’ятницю, 15 грудня 2023 року, делегація з чотирьох осіб з України вирушила до Північного моря, щоб особисто забрати пожертву від Бюзума. У суботу українських товаришів познайомили з автомобільною технікою.

Для офіційної передачі міський голова Ганс-Юрген Лютє передав ключі від автомобіля заступнику начальника Головного управління з питань адміністративної одиниці області Руслану Дадашову. Керівник офісу Büsum-Wesselburen Крістіан Верволл також був на місці під час передачі, щоб узгодити всі формальності.

У неділю рано вранці делегація вирушила назад в Україну і після 28-годинної подорожі благополучно прибула до пожежної частини.

Останнє редагування 23 грудня 2023, 16:23
0
репостів
0
репостів