Розділ Події

На Шепетівщині в останню дорогу провели воїна Карпова Олександра Леонідовича

Автор 08 серпня 2023, 21:58

Вчора, 7 серпня, Ізяславська громада провела в останню путь полеглого за Україну солдата, водія-електрика апаратного взводу зв’язку роти зв’язку тилового пункту управління польового вузла зв’язку Карпова Олександра Леонідовича.

Земне життя нашого 44-річного земляка-білгородчанина завершилося у запеклому бою на фронті Донеччини 03 серпня 2023 року. Він боровся із ворогом до останнього подиху, з глибокою та непохитною вірою в Бога і в Батьківщину.

У пекельному бою загинув янгол світла та миру. Скорбота, що розриває серце, сльози, що несила спинити ні на хвилину – біль та невимовна печаль наповнили кожен куточок Ізяславщини.

Сльози, відчай, адже не такою мала бути зустріч сина, брата... У новій фазі війни росії проти України, коли тисячі українців рухалися в сторону Європи, Олександр повернувся в Україну. Довелося залишити мирну професію, бо покликав обов’язок чоловіка, громадянина, воїна - боронити рідну землю від навали російських окупантів. Він не міг по-іншому. Та, на жаль, кривава та жорстока війна навіки зарахувала новітнього Героя до Небесного війська…

У цей скорботний день на подвір’ї біля домівки Олександра було велелюдно. Здавалося, що попрощатися, віддати шану, поклін і безмежну вдячність воїну та провести його до місця останнього спочинку прийшли майже всі жителі його рідного села.

На домовині воїна — Державний прапор — символ нескореності нашої нації, символ держави, за яку наближав довгоочікувану перемогу над московськими окупантами, за яку віддав своє життя.

Кілометри живого коридору шани вибудувалися уздовж дороги, де проходила похоронна процесія. Квітами всипано шлях від рідної домівки бійця до останнього місця його спочинку. З гірким смутком присутні несли квіти з чорними та синьо-жовтими стрічками.

У місцевому храмі села Білогородка був здійснений чин відспівування за загиблим воїном. На честь, шану і вічну пам’ять про славного бійця Олександра Карпова гучно пролунали останні постріли.

Неможливо осягнути скорботу рідних, які назавжди втратили дорогу серцю людину. Та назавжди в серці нашої громади залишиться подяка за відданість та самопожертву нашому захиснику. Ми пам'ятаємо всіх загиблих/померлих воїнів та віримо, що пролита кров наших хлопців не пройде безслідно. Ці факти відваги стануть нашою історією, що твориться на шляху до перемоги.

Світла та вічна пам’ять захиснику України!

Ізяславська міська рада

0
репостів
0
репостів