Розділ Події

Двічі за добу Хмельниччину було атаковано ворогом

Автор 27 липня 2023, 10:10

Уночі 27 липня 2023 року рф вкотре атакувала Хмельницьку область, ворог застосував ударні безпілотники. Усього в черговій атаці по Україні зафіксовано два пуски КР «Калібр» з підводного човна в Акваторії Чорного моря та восьми іранських дронів-камікадзе «Shahed-136/131» з напрямку Приморсько-Ахтарськ.

Про це розповіло Командування Повітряних Сил ЗСУ:

"«Калібри» атакували портову інфраструктуру Одещини, на жаль, уразити не вдалося, є пошкодження та постраждалі. Повідомлять місцеві адміністрації.
Щодо «шахедів» то усі вісім знищено силами та засобами Повітряних Сил у межах Хмельницької, Дніпропетровської та Донецької областей."

Перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін розповів про ситуацію в області:

"Сьогодні вночі, під час повітряної тривоги, Хмельниччина знову була під прицілом ворога. «Шахеди», запущені рф, були знищені силами та засобами Повітряних Сил у межах Хмельницької області.

Вкотре дякуємо силам ППО!".

За інформацією речника ПС ЗСУ Юрія Ігната, ціллю рашистів був аеродром Старокостянтинова:

"Не дає спокою окупантам аеродром у Старокостянтинові, а саме наші військові льотчики, які завдають ударів. Ви бачите, яка гарна "бавовна" відбувається на окупованих територіях. Власне тому сьогодні під прицілом є цей аеродром, він був учора під прицілом і у більшісті випадків "шахеди" були спрямовані сьогодні саме туди."

Нагадаємо, вчора ввечері, 26 липня, близько 19.00 окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області. Атаки зазнала Старокостянтинівська громада.

Останнє редагування 27 липня 2023, 10:52
0
репостів
0
репостів