По Хмельниччині завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» та «Калібрами»

Автор 26 липня 2023, 22:41
МіГ-31БМ з ракетою «Кинджал», закріпленою в нижній точці підвіски на корпусі МіГ-31БМ з ракетою «Кинджал», закріпленою в нижній точці підвіски на корпусі

26 липня 2023 року російські окупанти завдали два ракетні удари по території України. Перша група ракет була випущена близько 13 години дня, друга - близько 17 години вечора. Про це повідомило Командування Повітряних Сил Збройних Сил України.

Близько 13 години 26 липня 2023 року противник завдав удару крилатими ракетами «Калібр» з акваторії Чорного моря. Імовірно пуски ракет здійснювались з російського підводного човна.

В повітряний простір ракети увійшли з південно-східного напрямку, змінюючи курс по маршруту слідування. За уточненою інформацією Повітряних Сил ЗСУ було знищено три крилаті ракети «Калібр». Дві з них над Вінничиною.

Близько 17.00 години противник атакував з району Каспійського моря крилатими ракетами повітряного базування Х-101/Х-555. Було зафіксовано пуски 36 ракет із восьми стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Ракети заходили в повітряний простір України з південно-східного напрямку, йшли на Захід, постійно змінюючи напрямок польоту.

По маршруту слідування ракет працювала протиповітряна оборона: зенітні ракетні підрозділи, мобільні вогневі групи, винищувальна авіація Повітряних Сил та ППО інших складових Сил оборони України.

Крім того, близько 19.00 окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області.

За результатами бойової роботи протиповітряною обороною України знищено 36 повітряних цілей:

  • 3 крилаті ракети «Калібр»;
  • 33 крилаті ракети Х-101/Х-555.

Щодо наслідків пусків Х-47 «Кинджал» інформація уточнюється.

Перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін повідомив:

Сьогодні ми знову були під масованим ударом ворога.  За даними Повітряних Сил ЗСУ, близько 19 години окупанти підняли в небо винищувачі МіГ-31К і завдали удару чотирма аеробалістичними ракетами Х-47 «Кинджал» у напрямку Хмельницької області.  Дякую нашим ППО, які відбили атаку.  Внаслідок збиття ракет уламки впали у населених пунктах Хмельницького району.  Крім того, уламки ракети впали на території приватного будинку у Старокостянтинівській громаді. Пошкоджено авто.  За наявною інформацією на цей момент, постраждалих немає.

Останнє редагування 26 липня 2023, 22:55
0
репостів
0
репостів