Розділ Події

Війна росії проти України. Ситуація станом на ранок 19 березня 2022 року

Автор 19 березня 2022, 10:27

Розпочалася двадцять четверта доба героїчного протистояння Українського народу російському воєнному вторгненню. Міністерство оборони України опублікувало оперативну інформацію станом на ранок 19 березня.

Положення та характер дій сил оборони суттєвих змін протягом останньої доби не зазнали. Збройні Сили України та інші підрозділи Сил оборони продовжували завдавати удари по угрупованнях військ ворога, який намагався утримати захоплені рубежі.

Зенітними ракетними військами та винищувальною авіацією України було уражено 12 повітряних цілей ворога - 2 літаки, 3 вертольоти, 3 БПЛА та 4 крилаті ракети.

Також, протягом доби, українські захисники та захисниці знищили кілька колон техніки окупантів в Миколаївській та Сумській області, втрати ворога наразі уточнюються. Крім того, внаслідок нанесення вогневого ураження по противнику, знищено командувача 8-ї загальновійськової армії Південного військового округу збройних сил російської федерації генерал-лейтенанта Андрія Мордвічева.

Виходячи з того, що ворогу завдано великих втрат в особовому складі, існує ймовірність, що військово-політичним керівництвом російської федерації буде прийнято рішення внесення змін до існуючого законодавства та розпочато відкриту мобілізацію для продовження затяжної, виснажливої війни. З метою виправдання таких дій, не виключається здійснення низки провокацій на території російської федерації із загибеллю мирного населення, як це було зроблено перед початком другої чеченської кампанії. Це надасть можливість провладній верхівці ухвалити рішення щодо оголошення воєнного стану та тотальної мобілізації громадян.

З території України продовжують доправляти загиблих та поранених військовослужбовців збройних сил російської федерації та росгвардії. Так, у місті Гомель для прийому і лікування поранених окупантів залучені усі медичні заклади, що мають хірургічні відділення. Хірурги працюють цілодобово, усі планові операції білоруських громадян або відмінено, або перенесено на невизначений термін. Фіксується великий відсоток смертності серед важкопоранених російських загарбників.

Ворог продовжує нести суттєві втрати. Має проблеми з логістичним забезпеченням підрозділів. Низький рівень морально-психологічного стану особового складу призводить до збільшення кількості випадків дезертирства та відмов військовослужбовців збройних сил російської федерації брати участь у війні проти України.

Ситуація у регіонах станом на ранок 19 березня

Київщина

Повітряна загроза та загроза ракетних ударів тривала майже всю ніч. Під активним та не прицільним вогнем загарбника — Ірпінь, Мощун, Гостомель, Ворзель, населені пункти Макарівськоі громади. Найбільше страждає цивільна житлова забудова та інфраструктура. В селі Нові Петрівці - загоряння на сміттєзвалищі.

Чернігівщина

Кілька повітряних тривог за вечір і ніч. Оборонні бої за Чернігів. Кількість обстрілів міста за добу зменшилась.

Сумщина

Охтирський та Сумський райони орки обстрілювали з артилерії. Збитки встановлюються.

В селах під кордоном, куди позаходив ворог, триває терор і геноцид місцевого населення.

Житомирщина

Ніч неспокійна, повітряні тривоги. Авіаудар у смт. Народичі, зруйновано складське приміщення.

Кіровоградська область

Все тихо

Дніпропетровщина

Ніч була спокійною

Харківщина

Спроби оточити Харків тривають, але ЗСУ тримають позиції, кількість обстрілів цієї ночі зменшилась. По області - бої тривають в Ізюмському напрямку, вчора через обстріли гуманітарний коридор не запрацював.

Запорізька область

Запорізька область — без змін. Вночі було тихо

Рівненщина

Ніч була тихою

Волинь

Ситуація спокійна

Вінничина

Вночі — спокійно

Закарпаття

Ситуація спокійна

Хмельницька область

Ситуація спокійна

Тернопіль

Ніч минула спокійно

Черкаси

Ситуація спокійна

Львівщина

Ніч була спокійною

Полтавщина

Ніч була тихою

Чернівці

Ситуація спокійна

Івано-Франківськ

Ніч минула спокійно

Луганщина

Внаслідок потужних обстрілів російською армією Сєвєродонецька, Рубіжного, Привілля, Кремінної 18 березня пошкоджено близько 54 об’єктів.

Із них – 19 багатоквартирних та 19 приватних житлових будинків, два заклади охорони здоров’я. 4 загиблих 10 поранених за добу. Без газопостачання перебувають 23 населених пункти повністю.
Знеструмлені 38 населених пунктів.

Донеччина

Ніч складна. Наступ на Мар'їнку. Постійні обстріли по населених пунктах Авдіївка, Очеретине. Верхньоторецьке - авіаудар. Інформація по загиблих та постраждалих наразі відсутня.

Миколаївщина

Ніч не спокійна. У Миколаївській області вночі лунала повітряна тривога. Снігурівку обстрілювали градами. Даних про загиблих і постраждалих наразі немає.

Міський голова Миколаєва Олександр Сенкевич підтвердив, що вранці 18 березня окупанти атакували Миколаїв. Відомо, що удару було завдано по казармі. Більше деталей Сенкевич не розкриває.

За словами Сенкевича, про атаку не встигли попередити, бо вона відбулася з території Херсонщини, з дуже близької відстані. Атаку здійснили швидше, ніж про неї пеленгують.

Деякі західні журналісти повідомляють, що внаслідок атаки варварів у Миколаєві загинули щонайменше 40 українців. За попередньою інформацією, це – військові.

Офіційної інформації про кількість загиблих та постраждалих досі немає.

Херсонщина

Херсонщина потерпає від ворожої окупації з усіх напрямків. В області понад 70 населених пунктів залишаються без електропостачання – це майже 50 тисяч громадян. Стільки ж користувачів вже значний час не мають води.

Одеса

Ніч минула спокійно 

Дані по втратах Росії на ранок 19 березня

  • особового складу - близько 14400 осіб,
  • танків ‒ 466 од,
  • бойових броньованих машин ‒ 1470 од,
  • артилерійських систем – 213 од,
  • РСЗВ - 72 од,
  • засоби ППО - 44 од,
  • літаків – 95 од,
  • гелікоптерів – 115 од,
  • автомобільної техніки - 914 од,
  • кораблі /катери - 3 од,
  • цистерн з ПММ - 60,
  • БПЛА оперативно-тактичного рівня - 17.
  • Спеціальна техніка / special equipment - 11.
0
репостів
0
репостів