Шепетівчани здобули перемогу на дитячому науковому фестивалі

Автор Караван А.М., Пруська Н.С. 22 грудня 2018, 22:08

На початку грудня у новітньому начальному закладі  м.Києва " Академія сучасної освіти А+" відбувся незвичайний захід — ІІІ Всеукраїнський дитячий науковий фестиваль «ДумайФест» - свято дитячої фантазії з науковим підґрунтям!

«ДумайФест» - це симбіоз перших обережних дитячих наукових досліджень та досвіду визнаних науковців,  які долучались до заходу з усього світу!  Звичайно, така визначна та цікава подія не могла пройти повз учнів  Шепетівського НВК №3, тому рішення про участь було прийняте одразу.

Команди дітей, віком 6-11 років, з різних куточків України готувалися та проводили свої наукові експеременти упродовж 4 місяців та лише 16 найкращих, у тому числі і команда Шепетівського НВК №3«ЮДОС» (Юні ДОСлідники) у складі  Мудрак Мар’яни, Маковей Дмитра, Монець Анастасії, Лахая Назара, Токайчука Олега, Федорини Анастасії, Білякової Анни, презентували результати своїх досліджень  на сцені перед великою аудиторією у Києві. Науковими керівниками та наставниками стали вчителі Караван Анастасія Миколаївна та Пруська Наталія Станіславівна. Об’єктами для дослідження стали цікаві та незвичні тварини – равлики Ахатини, які оселились в одному із навчальних кабінетів закладу. Учнями проводилися спостереження, експерименти та досліди щодо визначення добових біоритмів равликів, вивчення їх будови, переваг у харчуванні, сприйняття Ахатинами звуку та світла.

І ось фінал… Години підготовки, переживань, здивувань,  досліджень позаду. Але результат того вартий – ПЕРЕМОГА наша! А ще післясмак перемоги доповнився феєрверком емоцій від екскурсії по сучасному навчальному закладі, відвідування майстер-класів та новими цікавими знайомствами.

Окремо хочеться висловити величезну подяку батькам учнів, які із радістю та заповзятістю підтримали своїх дітей та стали активними учасниками команди «ЮДОС».

Караван А.М., Пруська Н.С., вчителі початкових класів Шепетівського НВК №3

0
репостів
0
репостів