ЗОШ №6 провели благодійну ярмарку на підтримку сил АТО

Автор Українець О.І. 07 листопада 2014, 22:02
Одним із завдань системи освіти є формування у підростаючого покоління ціннісного ставлення до Батьківщини, виховання патріотичних почуттів. Педагогічний колектив Шепетівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів №6 активно працює з даного напрямку. Бути патріотом — означає до нестями любити свою землю, народ, своє коріння, покласти весь свій час, силу і працю на вівтар благополуччя своєї держави. Здається, всі ми щиро любимо свою землю, але на що ми готові заради неї? Вихованці ЗОШ№6 перейнялися проблемами бійців АТО, захоплюються їхньою мужністю і героїзмом, прагнуть підтримати їх у важку хвилину. Вишуковуючи можливості допомогти нашим бійцям, адміністрація Шепетівської загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №6 та учнівське самоврядування підтримали ініціативу батьківської громадськості щодо проведення благодійного ярмарку на підтримку сил АТО «Ми - українці». І ось, 28 жовтня школа стала схожа на вулик. У рекреації школи усіх бажаючих відвідати ярмарок зустрічали вишукані дівчата-українки Шикера Анастасія та Ігнашина Вероніка.
Учні у різнобарвних вишиванках демонстрували, весело зазивали та продавали власноруч зроблені вироби: смачну випічку, малюнки, поробки, прикраси, вишивку тощо. Усе робилося колективно, гуртом за активної допомоги батьків. Діти та дорослі мали можливість відвідати майстер-класи із виготовлення оберегів для воїнів, плетіння коси – гордості справжньої українки. А скільки школярів обступило стіл із надписом «Фейс-арт», за яким старшокласниці створювали патріотичні зображення на обличчях усіх бажаючих. У центрі фойє було розміщено скриньку «На допомогу воїнам», до якої підходили усі небайдужі: і школярі, і педагоги. Активною була і батьківська громадськість на чолі із головою загальношкільного батьківського комітету О.І.Хоронжуком та його заступником Л.С.Гончаровою. На ярмарок завітали й гості: ПП Верхогляд М.І., активіст громадської організації «Хмельниччина. Самооборона і контроль» Ступак Є.В., які щиро дякували за організацію такої благородної справи.

Впродовж акції лунали українські мотиви. Під час благодійного концерту учні 5-11-х класів під керівництвом вчителя музики Матвієнко С.А. виконували пісні українських авторів та сучасних груп. На очах і в дітей, і в дорослих виступили сльози від чуттєвої пісні Тіани Роз «Мамо, не плач, я повернусь весною…» у виконання сестер Ірини та Тетяни Завадських, усі присутні пройнялися патріотичним духом. Наприкінці свята директор школи Н.М.Щур подякувала усім учасникам навчально-виховного процесу за високий рівень організації та проведення ярмарку: «Кожен з Вас знайшов час, проявив ініціативу та творчість, а у власні вироби вклав часточку своєї душі заради благородної мети – підтримати тих, хто нас сьогодні захищає на сході України та дає нам змогу жити, навчатися і виховувати дітей під мирним небом. Гордо стверджую, що у захисників України є достойна зміна, надійна підтримка – це Ви, дорогі учні. Бути патріотами своєї держави, небайдужими до ближнього, проявляти активну громадську позицію – виховуєте Ви, шановні педагоги та батьки. У єдності наша сила!»

Учнями ЗОШ №6 за активної підтримки батьків, гостей свята було зібрано 4332 гривні. Зібрані кошти в сумі 3500 грн. представниками учнівського самоврядування були передані до міського штабу «Самооборона» (керівник Є.В.Ступак) з метою придбання необхідного спорядження для військовослужбовців. Ще 832 грн. було виділено на придбання теплих шкарпеток, рукавиць, білизни та гарячих напоїв в рамках проведення всеукраїнської акції «Зігрій солдата» та передано до міського управління освіти. Підтримаймо один одного у такий нелегкий для всіх українців час! Ми переконані, що наш невеликий внесок на допомогу героям є частиною великого добра, яке стане запорукою щасливого майбутнього нашої України.
Останнє редагування 07 листопада 2014, 23:09
0
репостів
0
репостів